2014. szeptember 4., csütörtök

30. Kaland - Cserpes Tejivó

Már jó ideje vágytunk egy "Sunday brunch"-ra, és végre eljött ez a nap is! Egy kiadós alvás után jöhetett a vasárnapi kései reggeli a Cserpes Tejivóban!

Ahogy beléptünk a reggelizőbe, igazi farmos hangulat fogadott bennünket: odabenn sok minden fából készült, és tejes üvegek lógtak csillárként = indusztriál tejcsárda. Bent elég sok ülőhely van, de ha esetleg kint lenne kedvetek helyet foglalni csak bátran, elég nagy a terasz rész és bent még mosdó is van.


Sok fajta szendvicsből válogathatunk, illetve ízesített joghurtból, de vannak még melegszendvicsek, valamint helyben sütött sós és édes péksütemények, tejberizsek és saláták is.

Az ital kollekció is sokrétű. 
Elmaradhatatlan a tea, kakaó és a kávé a nap legfontosabb étkezéséhez. Utóbbit számtalan módon kérhetitek (jegesen, forrón, tejesen, tisztán, ízesítve, fagyival). Házi limonádék és szörpök is megtalálhatóak, de ha turmixot szeretnénk azt is találunk.

Szóval nem csak kizárólag reggelizni lehet, egy tízórai, egy könnyű ebéd vagy egy kávézás erejéig szintén érdemes betérni.
Ha spórolni akartok, választhattok bizonyos termékeket menüben, így kedvezőbb az áruk.

Tutykó egy ideje rászokott a kávés finomságokra, ezért egy full extrás jegeskávét kért vanília fagyival és tejszínhabbal, kis fahéjjal meghintve, mellé pedig mangalica kolbászos szendvicset. A vékonyra szeletelt mangalica kolbász enyhén fűszeres, paprikás, és füstös volt, ami pikk-pakk darabokra omlott a szánkban. Ezen kívül sajt, saláta és cékla is volt még benne. Tutyi egyetlen bánata az volt, hogy vékonykák voltak a kolbász szeletkék, és sok a sali (lehetett volna fordítva).


A melegre való tekintettel Mutyesz egy jó hideg limonádé mellett döntött, és hogy ezt ellensúlyozza, kiválasztotta az egyik legjobban hangzó melegszendvicset, a sonkás-gombásat. Ez az összeállítás menünek számít. 6 jól hangzó menü közül lehet választani - a részletekről a pult feletti étel és itallapon tájékozódhattok. Mutyinak nagyon tetszett, hogy nem gomba szeletek hevertek a szendvicsen, hanem gombakrémmel kenték meg, amin sonka szeletek terültek el. A sajt kellően megpirult a tetején, és jó ropogós lett. Lehet kérni rá, ketchup-ot, mustárt. A végeredményt a képen láthatjátok :) Mutyi a titkos jegyzetfüzetünkben erre 5 *-ot adott.

Az ár-érték arány mai viszonylatban teljesen megfelelő, természetesen otthon olcsóbban elkészíthetőek ezek a reggeli fogások, de nyilván kényelmesebb ha nem nekünk kell elkészíteni. A finomságok után jóllakottan vágtunk neki a vasárnapi semmittevésnek. 
Bármely nap bármely szakában ha kedvetek támad egy kis harapnivalóra, uzsonnára vagy egy kávéra, mindenképp kukkantsatok be, nem fogtok csalódni. Mi a Corvin negyedet látogattuk meg, de a Deák téren, az Allee-ban és a Mom Sportközpontnál is megtaláljátok a Tejivókat

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése