2014. augusztus 4., hétfő

28. kaland - Vintage Garden

Újra kettesben kalandoztunk, mondhatni randiztunk Budapest egyik legromantikusabb helyén, a 7. kerület Dob utcájában lévő, Vintage Gardenben

Egy pillanat alatt a szívünkbe zártuk a helyet - egy mesebeli bisztróba léptünk. Van egy benti rész, amelyen keresztül a kerthelyiségbe lyukadunk ki. Mindkét térben rengeteg élő növény kapott helyet, a berendezésre pedig a vintage stílus és az angol vidéki elegancia jellemző - fehér falak, pasztell színű régies hatású bútorok, csodaszép kiegészítők, mütyürök. Egy olyan apró részletet sem tudnánk mondani, ami nem passzolt volna a többihez.
A légkör azonnal magával ragadott bennünket. A pincérfiúk segítőkészek voltak, így hamar helyet kaptunk a kertben, és már az étlapok is a kezünkben voltak, azonban a döntés nagyon nehéz volt. 
rózsás limonádé
Percekig ábrándoztunk, csak néztük a sok kis apró kütyüt, virágot, falakon lévő díszeket, néha az étlapot is, így mire harmadszorra jött a pincérünk sikerült elmakognunk neki, hogy egy rózsás és egy gyömbéres házi limonádét szeretnénk és egy croque monsieur-t (croquer=ropogtatni) előételnek, ami igazából egy francia melegszendvics sonkával, sajttal és Besamel mártással (= vaj, liszt és tej alapú szósz, a szakácskönyvek a 17.századtól kezdve említik).
croque monsieur
Mindkettőnk limonádéját egy-egy virág díszítette, melyet eltettünk a jegyzetfüzetünkbe. :) A gyömbéres tele volt gyömbér darabokkal, míg a rózsásnak enyhe virág íze volt. :) Megérkezett a ropogtatni valónk, aminek ropogott is a széle, de mégis nagyon krémes volt az egész, és egy kisebb balsamico szósszal lecsepegtetett saláta ágy vette közre. Ízletes volt, és kellően meghozta az étványunkat. A főétel választásánál sem volt könnyebb dolgunk. Hosszas gondolkodás és tépelődés után Tutykó egy csirkés, olivás, póréhagymás kenyérlángost kért, Mutyi pedig ciabatta-t grillezett csirkével, baconnal és aiolival (ha már a Soul Food-ban annyira bejött neki). 
csirkés, olívás, póréhagymás kenyérlángos
Igazából fogalmunk sincs mennyi idő alatt lett kész a főételünk, ugyanis totál rózsaszín ködben ücsörögtünk nagy csillogó szemekkel, és széles vigyorral az arcunkon. 
Úgyhogy egyszer csak megérkeztek az ételeink. A kenyérlángos alapból kicsit íztelen volt, de az olíva bogyók megízesítették. A csirke száraz volt és nem túl sok, a tészta pedig ahogy hűlt le, úgy lett egyre keményebb, így a végére már nehéz volt rágni. Egyébként elég nagy adag egy személy számára, de nem a legmegnyerőbb választás. 
ciabatta grillezett csirkével, baconnel, aioli szósszal
A szendóhoz meglepetésünkre járt egy bödön sült krumpli is, ami az étlapon nem volt feltüntetve. :) Nehéz volt eldönteni, hogy kézzel vagy evőeszközökkel együk, szétesősnek tűnt, aztán a kéz győzött. A grill husi nem volt fűszeres, így sokat dobott a bacon, a sajt és az enyhén fokhagymás aioli szósz rajta, na meg a paradicsom és salátalevelek. Kicsit lehetett volna tocsogósabb, szószosabb, azonban így is eléggé finomra sikerült.

Számunkra nem volt annyira pénztárca barát, egy házi limonádé 750 Ft, Tutykó kenyérlángosa 1740 volt, ám elég laktató, míg Mutyi ciabbatája 1790 Ft-ba került. 
Tökéletes helyszín lánybúcsúknak, csajos beszélgetéseknek, rosszkedvűeknek jókedvre derülni. A jövőben tervezik esküvők lebonyolítását is!! Bárkinek ajánljuk, aki lány :D és imádja a vidéki stílust sok sok sok régi bútorral, temérdek pasztell színnel, rózsaszín köddel, kedves kiegészítőkkel. 

Üdv és viszlát:
Tutyi és Mutyi

3 megjegyzés:

  1. Köszi a posztot!

    VálaszTörlés
  2. Abban esetleg tudnátok segíteni, hogy a kávék milyen árban vannak? Pl. egy cappuccino? Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Bocsi, de fogalmunk sincs mennyibe kerül egy kávé, ráadásul az étlapukon sincs feltüntetve. :(
    https://www.facebook.com/vintagegardenbudapest?sk=menu

    VálaszTörlés