2014. július 17., csütörtök

27. kaland - A Presto


Ismét visszatértünk az olasz finomságokhoz, így az Opera melletti A Presto olasz étterembe mentünk a 6. kerületi Hajós utca 13-15. számba. Ahogy feljöttünk a kisföldalattiból, éreztük a parmezán illatát, és ahogy közeledtünk, egyre éhesebbek lettünk. A képekért előre is elnézéseteket kérjük, Tuttty feleslegesen cipelte az egész fotós táskát, mert a memóriakártyát otthon felejtette, így telefonnal kattintgattunk mint a tipikus mai fiatalok. Szóval a hely nem túl nagy, szerencse hogy jó idő van, mert van pár kinti asztalka az evés-iváshoz. Napsütésben pedig napernyő biztosítja az árnyékot.

Benn az eddigiekhez hasonlóan a falak felé fordulva tud az ember egy kis pultnál enni bárszéken. A berendezésben itt is megjelennek a raklapok, fekete és fehér színek, a pult mögött pedig titkok nélkül készülnek az ételek. Egy-egy étlappal lecsüccsentünk a kinti asztalokhoz és tanulmányozni kezdtük őket. Mint mindig, most is nehéz volt a döntés, mert sok jó dolgot olvastunk. Ez ilyenkor azt is jelenti, hogy ha pozitív élményekkel távozunk, biztos hogy egyszer vissza kell látogatnunk, hogy kipróbálhassuk a többi ételt. A pizzán és tésztán kívül kaphatunk salátákat, bruschetta-t, illetve vannak reggeli ételek is. 9 órától várják a vendégeket helyben sütött croissant-nal, ham and eggs-szel és rántottával. Na és persze a reggeli kávé sem maradhat el. 

A választásunk: Jániszán részéről egy pappardelle bélszíncsíkokkal erdei mártásban. A pappardelle egy nagyon széles metélt, amit derelyevágóval szeletelnek (cikk-cakkos :). Az erdei mártás egy tejszínes gomba szósz volt a bélszín csíkok mellett, ami többek között tartalmazott friss zsályát és rozmaringot. Összességében az ízek nagyon jól illettek egymáshoz, és a tészta is Al dente volt (amikor a tészta "haraphatóra", vagyis nem teljesen puhára van főzve). Jániszán szerint néhol rágós volt a husi, ami nem meglepő a bélszínnél, de ettől függetlenül odavolt érte. 
Mutyi a ház gnocchi-ját kérte, de mivel nem voltak az étlapra írva a hozzávalók, a pultos lány segítségét kértük ennek megfejtésében. Ez egy paradicsomos-tejszínes szósz pármai sonkával, póréhagymával jó fokhagymásan, egy kis bazsalikommal meghintve. Mutyesz hivatalos jelzőjét nem írhatjuk le, de mondjuk úgy isteni finom volt az omlós gnocchi. A végén kicsit küzdött az elfogyasztásával az adag nagysága miatt, de végül győzött a nyokki felett. 
Tutyesz A Presto elnevezésű tésztát választotta, persze segítség után, mert rejtély volt, mi is lehet benne. Leleplezzük a titkot: a házi tagliatelle tésztán tejszínes-paradicsomos szósz, bacon, póréhagyma, csirkemell és koktélparadicsom kapott helyet. A frissen őrölt bors finom fűszeressé tette a szószt, a husi puha volt, a bacon pedig egy kis füstös sós ízt adott az egésznek. 
Tutykó evés után nem a szavak embere, ezért most sem hangzott el túl sok minden, mert ha valami finom, akkor az finom! És ez nagyon ott volt!!!! Mindhárman elégedettek voltunk mind az adagokkal, mind az ízekkel, és persze a kiszolgálással. A maradék limonádénkat szürcsölgetve gondolkodtunk az egyetlen választható édesség megkóstolásán, de nagy fejtörést okozott, mivel tele volt a bendőnk. Aztán hirtelen eldőlt a kérdés, mert már nem volt tiramisu. De legalább így fel tudtunk állni az asztaltól :)
Az ár-érték arány egész jó, egy nagyobb étteremben nem biztos, hogy ilyen különleges hozzávalókból kapunk hasonló áron tésztákat. Ezek 990-1.990 Ft között mozognak, míg a pizzák 990-1.590 Ft között. Kérhetünk extra feltétet is 200-300 Ft-ért.


Aki szereti az olasz tésztákat, mindenképp látogasson el ide!!! Az eddigi tapasztalataink alapján A Presto lett a kedvenc tésztázónk. Lehet, hogy a kedvenc pizzázónk is lesz egyszer?! :)

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése