2014. június 30., hétfő

25. kaland - Hamburger Day 2.0

A 25. kalandunknak nem egy helyet, hanem egy rendezvényt, a másodszorra megrendezésre kerülő budapesti hamburger fesztivált, azaz a Hamburger Day-t választottunk. 

Idén a Millenárison kapott helyet a fesztivál - gondolom nem kell senkinek sem bemutatni a helyet :), ha mégis akkor a Mammutok mögött jobbra elterülő zöld övezet épületekkel, tóval, jó illattal, játszótérrel. Budapest és a környék legjobb hamburgerezői mérték össze magukat ismételten, hogy kiderüljön melyikőjüké a 2014. év legjobb hamburgere. A nagycsarnok mögötti placcon kis fabódékban kaptak helyet a gasztrokocsmák, burgerezők, maguk a versenyzők. Meglepő módon a bejáratnál először azonban a SugarShop truckja köszöntött bennünket. :) 

Majd ahogy haladtunk előre sorra bukkantak elő a szebbnél szebb hamburger költemények, elmerülhettünk a frissen sült húspogácsa, a bacon és a fűszerek illatában. Egy kibővült csapattal jöttünk el az eseményre, hogy minél több hamburgert kipróbálhassunk, és megkóstolhassunk - így velünk tartottak másik feleink, Andris és Józsimanó, a női vonalat erősítve pedig Zsániszán. 
Reménykedtünk abban, hogy lesznek kisebb falatka burgerek, amelyeket szimplán kóstolásra szánnak az éttermek, de csalódnunk kellett, mert a kóstoló adagok csak pár helyen voltak külön kiírva, és azok is nagyobbak voltak annál, hogy fejenként 2-nél többet ki tudjunk próbálni. Sőt voltak olyan helyek, ahol alapból 7dkg-os húspogácsából készítették a burgert ugyanazon az áron (közel 1000Ft), amiért máshol egy 10dkg-sat kaphattál. Olyan burgert nem akartunk kipróbálni amilyet már ettünk, tehát egy kicsit szűkült a kör azonban így is még jó pár hely között vacilláltunk.


Aztán Józsimanó megtörte a csendet és a Barabás Bistro bivaly burgerére csapott le, Tutykó ezen felbuzdulva szintén a Barabás kacsaburgerére ment rá, míg Andrisnak a Bölcső burgerét kellett megkóstolnia, hiszen nem titok nálunk eddig a Bölcső viszi a prímet a 4féle burgerével(sima, bbq, kacsa, bárány) és ő még nem járt ott. 

Eközben Jániszán és Mutty még mindig össze-vissza járkáltak a bódék körül, a sörös kisbuszt már messziről kiszúrták, de a burgert még mindig nem sikerült kiválasztaniuk. 
Majd a sarokban álltak meg - Zsaniszán a W35 BBQ burgerét próbálta ki egy pár perces gondolkodást követően. Mutyi pedig hosszas kérdezősködés után és a 7dkg-os hús hallatán inkább a W35 mellett elhelyezkedő Sza-Sa bacon burgerét szemelte ki. Majd miután Jánisz, és Mutyi beszerezték a Főzdebuszból a Kapucinus Meggyes Barna sörüket, elégedetten ültek le a többiekhez falatozni. Mentek körbe a burgerek, nagyjából mindenkinek a sajátja ízlett a legjobban. :)  
3. kép: bivalyburger, 4. kép: kacsaburger
A Barabás Bistro burgereit tocsogós majonézes káposzta salátával, és egy kis darabka rozmaringgal sült krumplival tálalta, a bivaly burgerben lévő husi inkább volt vastag mint széles, ellenben kellemes fűszerezésű volt és szaftos. A thai kacsaburgernél kicsit fűszeresebb, egzotikusabb ízekre készültünk, azonban egy nagyon finom inkább édeskés burgerrel találtuk szembe magunkat, amiben egy mogyorós szósz kapott helyet.


A W35 dinsztelt lilakáposztával és egy karika roston sült burgonya darabbal kínálta portékályát, Jániszánnak nagyon bejött a jól fűszerezett, közepesen átsütött húspogácsa. Az egyszerű dinsztelt káposzta szintén jól passzolt a burgerhez. 


bacon burger
A Sza-sa burger talán a fenti burgerekhez képest kicsit hagyományosabb ízvilágúnak mondható. Mutyi a Bacon burgerüket választotta - húspogácsa, saláta, paradicsom, hagyma, sok sajt, bacon, és sok sok öntet volt benne. Lehetett volna köretként cole slaw salit, vagy akár majonézes kukorica salátát kérni, de Mutyi kihagyta annak reményében, hogy még egy 2. hambi befigyel valahol. 
cheddar burger baconnal
De a hambi így is eléggé laktató volt ahhoz, hogy ne kelljen másodikra szemet vetni, illetve a többi burgerből a falatkák is jól eltelítették pocakot. :D
Annyira ízlett Mutyinak a Sza-sa, hogy Józsimanó a 2. körben a Cheddar burger névre hallgató hambijukat próbálta ki, amiben alapvetően nincs bacon, Manó viszont azzal kérte. Valószínűsíthetően félreértelmezték kérését és a jalapeno helyett tették bele a bacont, mert egy szemernyit sem volt csípős a szendvics. Ellentétben azzal, amit másnap Szotykó (kollegánk és nagy rajongónk) evett a párjával. ;)




1.kép császár bbq, 2.kép bárányburger

A Bölcsőt egyszerűen imádjuk, biztos, hogy a legnagyobb parti itt volt a sütés-főzés közben, ezért megbocsájtjuk, hogy a burgerek nem sikerültek annyira jól, mint ezelőtt bármikor amikor voltunk. A sima burgerhez 2 fajta szósz járt (ketchup és házi majonéz) + sültkrumpli és saláta - normál mennyiség!!, a fent említett burgerekhez csak madár adag köret jutott. 

Második körre Mutyin kívül mindenki vállalkozott. Józsimanó a már említett Sza-sa cheddar burgerét választotta. Zsani és a Macipár ismét a Bölcsőt vette célba egy kóstoló adag bárány és bbq császár burgerért. A bárány ezen a napon nem mentás szósszal, hanem kapros szósszal készült, így egy kicsit vesztett az értékéből, a bbq-ban pedig a malaccsászár eléggé zsíros volt, ha kicsit ropogósabbra sült volna jobb lett volna, de azért így sem veszített egykori fényéből. :D Meg tudjuk érteni a fiúkat, hiszen kígyózott a sor, csak kapkodták a fejüket.  :)

A SugarShopon kívül még egy kakukktojást találtunk a sok hamburgersütő bódé közepette, a Pasta Station truckját - furcsa látványt nyújtott a sok sülő húspogácsa között.

Majd miután jól belakmároztunk és elfogytak söreink elindultunk kifelé, Mutyi célba vette a SugarShop buszát.. Beszerzett pár macaront és indulhattunk is haza.

Nekünk jobban bejöttek volna a kisebb kóstoló hamburger falatkák észszerű árakon, reméljük jövőre ebbe az irányba fejlődik tovább a rendezvény, mi legalább is nagyon örülnénk neki. 800-1000 Ft között lehetett megkapni a kisebb méretű hamburgereket, néhol akár körettel is. Többnyire meg voltunk elégedve a hamburgerekkel, a hangulat eléggé szuper volt. Bárkinek ajánljuk jövőre! :D

Az idei nyertes a BRGR uborkasalátás pöri burgere lett, még az is lehet, hogy hamarosan ellátogatunk oda! :)

Üdv és viszlát: Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése