2014. június 25., szerda

24. kaland - Burrita Bar


A sok burger és kolbász után 
úgy gondoltuk, jó lenne egy kicsit különlegesebb helyre menni, ezért mexikóira váltottunk és elmentünk megnézni az 5. kerületi, Október 6. utca 6. szám alatt lévő BURRITA Bar-t. A hely logója egy szamár, ami azért érdekes, mert nem tudtuk, hogy a burrito kis szamarat jelent. Ez az egész onnan ered, hogy a tortillába tekert finomság emlékeztet a csacsi fülére. Valószínűleg innen kaphatta a hely is a nevét. :)
Amint beléptünk, igazi mexikói hangulat fogadott minket, fehérre festett tégla boltív, a plafonon freskók, különböző vicces kifejezések (pl.: "You better come home, Speedy Gonzales"), illetve motívumok. Nem egy nagy étterem, de az elrendezése nagyon praktikus. Egy hosszúkás, téglalap alakú teret képzeljetek el, ahol középen egy hosszú asztal (iszonyatosan jófej lábakkal) helyezkedik el magas bárszékekkel, a  tér két oldalán pedig falból kijövő kis asztalkák töltik fel a teret. 

A falak raklapokból vannak kirakva, tört fehér színűre festve, szintén szlogenekkel tarkítva. Az étlap, a BURRITA felirat, és a fali képek sok rétegű kartonlapból állnak. Nagyon nézegettük a kínálatot, de inkább úgy döntöttünk segítséget kérünk, hogy még véletlenül se olyat együnk, amit nem szeretnénk vagy nem tudjuk mi az. A pultos lány nagyon kedves és segítőkész volt, szétkérdeztük mindenről, és mindjárt könnyebb volt a döntés. A mellette tevékenykedő fiú pedig illusztrálta, amiket a lány mesélt az ételekről.
Tutykó egy burrito menüt kért (30 cm átmérőjű tortillába tekerve), amiben sertés chorizo (kolbászféle, amibe disznóhúst és zsírt darálnak és paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik), barna/fekete bab, rizs, saláta, sajt, nagggggyon csípős salsa, és koriander kapott helyet. Menühöz jár nachos egy választott szósszal, ami egy közepesen csípős salsa volt Tutyi esetében. Ennek lefojtására pedig a házi üdítőt, a hibiszkusz teát választotta.

Rövid nyelvlecke: queso (sajt) + tortilla (kukorica lepény) = quasadilla. Jániszán ezt választotta még pedig a Rajas Con Queso (zöldséges sajtot jelent, aminek kicsit lecsós jellege van) nevezetűt sertéshússal, menüben. A burritoval ellentétben itt nem összetekerik a tortillát benne a finomságokkal, hanem két tortillalap közé sütik, és szeletekre vágják, mint a pizzát. Ebben volt az említett zöldséges sajt, hagyma, paprika, kukorica, tejföl, na és persze a sertés darálthús kapott helyet. Itt is járt hozzá nachos és egy választható szósz, Jánisz a közepesen csípős salsa-t választotta, és a limonádét (édeskésebb, de mégsem szörpös jellegű, a narancs is jelen volt és még vmi fűszer, amire nem jöttünk rá).
Mutyesz is quesadilla-t kért, mint Jánisz, csak ő marhahusival Tutyi javaslatára, amit nem bánt meg. A hozzávalók ugyanazok, mint az előzőnél rajas con queso, kukorica, és a jól fűszerett kellemesen puha marhahús darabok. Mindenki menüzött, így nem meglepő, hogy itt is volt chips kakaóbabos salsa szósszal, és hibiszkusz teával. 
Nem utolsó sorban Bolygolandusz is velünk tartott. Nagy reménységünk, aki mindent elfogyaszt egy pillanat alatt (szó szerint csak pislogunk). Csirkés quesadilla-t választott, ami egyszerűbb, nem annyira intenzív ízvilágú volt, mint a többi. A nachoshoz édeskés mandulás salsa-t kért, és ő is a hibiszkusz teára szavazott. A választás ott gyorsabb volt, mint ahogy itt leírtuk, de annyi minden van bennük, hogy  sokáig tart felsorolni. 
Egy keveset kellett csak várni, míg megérkeztek az ételköltemények, és praktikusan kosárkákban tálalták, mert eléggé potyogtatós, maszatolós ételekről beszélünk. Jániszán hőbörgött is a kieső kukoricák miatt, de nem a földre potyogtatta, ezért nem veszett kárba. Akinek esetleg nem elég csípős az étel, annak az asztalon biztosítanak tabasco, jalapeno, és habanero szószt kis üvegcsében. Szalvéta asztalonként van a maszatolás miatt, és az elővigyázatosak kést és villát is magukhoz vehetnek, bár mi nem sok hasznát vettük az evőeszközöknek. :D Evés közben autentikus mexikói zene szólt, amit mindannyian kedveltünk, Bolygli még rázta is amit kell.
Mindannyian meg voltunk elégedve azzal, amit kaptunk. Jánisz mint mindig, "evett már jobbat", bár itt csak a sajátját nevezte annak, és nagyon ízlett neki ettől függetlenül. A pontos kifejezést itt nem írhatjuk le, mennyire volt finom is az a quesadilla.
Az ár-érték arány teljesen kielégítő. Ha nem vagy nagyon éhes, burrita-t is ehetsz, ami kisebb mint testvére (20 cm). Kérheted külön, vagy menüben +390 Ft-ért. 

A pontos árakat láthatjátok a képen. 11:30-22.00 között vannak nyitva, így egy késői vacsinak is megfelel, a VB idején még a meccseket is tudjátok nézni a szabadban. Sőt, mexikói söröket is kipróbálhattok. Mindenkinek bátran ajánljuk, a kaja és a kiszolgálás minőségi, a hangulat szintén igazi mexikói. 


Adiós:
Tutyosz & Mutyosz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése