A minap meglepetés ért bennünket, amikor kaptunk egy e-mailt a BITE csapatától, amiben meghívtak minket egy
kóstolóra, melyet arculatváltásuk kapcsán rendeztek meg. Nagyon
meglepődtünk, és persze nagyon örültünk a meghívásnak, így megejtettük
első hivatalos szereplésünket.
Egy kellemes nyári délutánon az Astoria felé vettük az irányt. Az arculatváltás nem azt jelenti, hogy a korábbi BITE cafe bakery megszűnik - a nyugatinál továbbra is megtalálhatjátok a péksüteményeket, joghurtokat - csak tovább bővül a kínálat.
Egy kellemes nyári délutánon az Astoria felé vettük az irányt. Az arculatváltás nem azt jelenti, hogy a korábbi BITE cafe bakery megszűnik - a nyugatinál továbbra is megtalálhatjátok a péksüteményeket, joghurtokat - csak tovább bővül a kínálat.
Debreceni: ki ne ismerné a debreceni kolbászt! Kicsit füstösebb ízű, "A" titkos debreceni, már megszokott fűszerezéssel. E mellé mentás almazselét kaptunk. A menta annyira nem volt érezhető, de jó is, hogy nem nyomta el az almaízt.
Sima bajor kolbász: enyhén fűszerezett, paprika nélkül főtt grillezett kolbász. Ehhez ismét egy érdekes mártogatós járt, a feketeerdő dzsem. Ez is a kedvenceink között kapott helyet. Még mindig furcsa az édeskés lekvár a fűszeres roppanós kolbászokhoz, de mind nagyon kellemes volt.
Citromos bajor kolbász: az előzőhöz egy kis citrom ízesítés párosult, egy a fentiekhez hasonló lekvárral, a rebarbarás meggydzsemmel tálalták. Nagyon nem volt érezhető a citromos íz a kolbásznál, azonban a dzsem izgalmas volt.
Császárszalonna: főtt-füstölt grillezett szalonna. Kívül ropogós és füstös, belül puha és szaftos. Mutyinak ez is nagyon bejött, ő később repetázott is belőle :)
És végül de nem utolsó sorban:
Sima és csípős kacsakolbász: a kacsahús puhasága miatt itt nem érezhetjük a húsdarabokat, inkább krémes, pástétomszerű töltelékkel találkozhatunk. Ezt a különlegességet levendulás eperdzsemmel ettük, ami szintén nagyon finom volt. A csípős kolbászkarikát ahogy a lekvárba mártottuk, először az édes ízt éreztük, majd ahogy majszoltuk, egyre inkább előjött a hús csípőssége.
Miután végig értünk a kóstolandó falatokon, lehetett repetázni a rendezvény vendégeinek, de itt már nem kis falatkákról beszélünk. Mutyi maradt két kedvencénél, a grill kolbásznál és a császárszalonnánál. A pincér javaslatára kipróbálta a paprika lekvárt hozzájuk, ami elég jónak bizonyult. Tutyi, csak hogy legyen még miről írni, a ricottás palacsintát választotta aszalt vörös áfonyával és öntettel. Külön ízesítést is lehetett kérni, így ismét a pincér fiú javaslatára csoki öntettel koronáztuk meg. Így utólag lehet elég lett volna az egyik, mert még Tutykónak is túl édes volt. Ezt a palát egy csokis cafe latte-val fejelte meg.
Az árak a belvároshoz és az alapanyagok minőségéhez lettek kialakítva, de menüben is kérhetitek a roppanós grill-finomságokat, hogy jobban megérje, de nem drágább egy hentesnél kapható tradicionális kolbásznál.

A tulajdonosok azt is elárulták, hogy hétfőn újabb gasztro élménnyel ajándékozzák meg a nagyközönséget, a BITE Food Truck busszal.
Egy kis pihenés és emésztés után úgy döntöttünk, hogy szemügyre vesszük ezt a buszt is, így egy rövid séta után elértünk a Madách térre, ahol már ott csücsül a mozgó étterem. :)
Egy kis pihenés és emésztés után úgy döntöttünk, hogy szemügyre vesszük ezt a buszt is, így egy rövid séta után elértünk a Madách térre, ahol már ott csücsül a mozgó étterem. :)
Ezúton is köszönjük a meghívást, nagyon örülünk, hogy felfigyeltetek ránk. Teljes mértékben csak ajánlani tudjuk a BITE-t mindenkinek. Kinti asztalok is vannak, nyári bulik, nagy esti séták közben/után is lehetőségetek van beülni, mivel éjfélig nyitva tartanak.
Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi
Tutyi és Mutyi
A hurkát és a kolbászt a legtöbb ember, Köztük én is főként ketchuppal, mustárral/magos,ill. mag nélkülivel,tormával,majonézzel tudnám elképzelni,de ezek a különböző lekvárok nagyon megkostólásra méltóak.A hagymalekvár hagyott bennem nyomot,Úgyhogy köszönöm a tippet, elfogok látogatni e szent helyre:)
VálaszTörlés