2014. június 4., szerda

21. kaland - Kandalló Kézműves Pub

Egy kisebb kihagyás után itt vagyunk újra, és tovább folytatva hamburgerező körutunkat, elmentünk a Kandalló Kézműves Pub-ba, a 7. kerületi Kertész utcába. A borongós, hűvös péntek délutánra való tekintettel a Kandalló Kert helyett a sima Kandallóba mentünk. 

Amint betoppantunk, konstatáltuk, hogy az asztalok már foglaltak voltak. Eléggé kétségbe estünk, mert nem akartuk leendő kalandunkat elnapolni. A felszolgáló lány mindezt látta is rajtunk és a segítségünkre sietett. Szerencsére az emeleten (van emelet!) talált négyünknek egy 10 személyes asztalt. 

Már most megjegyzem, hogy nem hülyeség itt sem előre asztalt foglalni, ugyanis az esti órákban eléggé zsúfolt a hely, feltéve, hogyha nem szeretnénk a pultnál ücsörögni. A pub berendezése eléggé funkcionális - az asztalokon, székeken, lámpákon kívül nem sok tárgy kapott helyet. A falakra különböző utcatáblák, feliratok vannak kihelyezve/felfestve. A lenti részen, és az emeleten is több asztaltársaság elfér, eléggé szellősnek, tágasnak mondható a tér az eddigi helyekhez képest. 

Rengeteg kézműves sör közül választhatunk, a napi ajánlat 6 különböző féle csapolt kézműves sört tartalmaz, plusz ezeken kívül borok, limonádék, "koktélok", házi szörpök is kaphatóak. Az ételkínálat sem egyszerű: vannak mindenféle krémek, kencék pirítóssal, grillezett sajt, vasalt csirkemell, 5 féle burger (lazac, csirke, kandalló, 2kicsi buci, és a negyedkilós duplasajtos óriás) és édességnek amerikai palacsinta.

Miután elfoglatuk helyünket az itallap és az étlap alapján próbáltuk eldönteni mit is fogyasszunk, de többnyire a jól felkészült "staff"-ra hagyatkoztunk. Jániszán maradt a szokásos Rizi meggynél, Tutyi levendulás limonádéra szavazott a kényszer alkohol tilalom miatt, Noe (legújabb kalandpajtásunk) legnagyobb örömére egy búzasörnek ült neki - ami rendkívül finom volt - , Mutyi pedig egy csapolt szilva sört választott, amiben kevesebb buborék volt, mint kellett volna, így eléggé furán hatott az édeskés sör. 

Míg megkaptuk a fent említett italokat kiválasztottuk, hogy mit együnk. Tutyin kívül mindenki a Kandalló burgerre adta le a voksát, ő pedig a híres "sima" burgernek adott egy esélyt. A húspogácsákat mindannyian félig átsütve kértük, hogy szaftosabb maradjon a husi.

Mire kattintottunk párat, és iszogattuk a nedűinket burgerek meg is érkeztek. Mindegyikhez járt köretként coleslaw saláta (majonézes amerikai káposztasaláta) és egy félbevágott steak burgonya. A híres "sima" burgerben a ropogós ciabatta-n (olasz kenyér) lévő hamburger szószon és a lila hagyma lekváron egy 18 dkg-os marha husipogácsa csücsült rajta cheddar sajttal, és fűszeres paradicsomlekvárral. A ciabatta teteje pedig gondosan elhelyezve a saláta és a burger között foglalt helyet. A husi lehetett volna kicsit szaftosabb is, de ezt jól ellensúlyozta a kellemesen fűszerezett paradicsom szósz, így egyáltalán nem volt tömény, fojtós a "szendvics". 

A kandalló burger alapja szintén a ropogós ciabatta, a szintén 18 dkg-os vastag marhahús alatt lilahagymalekvár, a hús tetején lévő cheddarsajton pedig egy közepes méretű libamáj csücsül. A burger annyira magas volt, hogy nagyon nehezen tudtuk eldönteni, hogy késsel villával együk, vagy sikerül-e összenyomni annyira az egészet, hogy beleférjen a szánkba. 
Mindenki máshogy próbálkozott, de mindannyian sikerrel jártunk. :) Időnként azonban eléggé tömény volt a marhahús, ami miatt a könnyed libamáj íze nem nagyon tudott kiemelkedni. A hamburger szósz viszont kellően intenzív volt.  Jániszán kivételével mindenki felfalta a burgereket és a köretet, neki is csak 1 falat maradt a köretből, aminek elpusztításába sajnos már egyikünk sem tudott besegíteni, annyira tele lettünk a nem kis méretű burgerekkel. 

A kézműves sörökön kívül még megkóstoltunk két házi specialitást - levendulás hosszúlépés roséból és akácos hosszúlépés fehér borból. Sajnos Mutyi poharában a buborékok megint limitáltan pezsegtek, de kellemes ízűek voltak a "koktélok". 
Ahogy esténk végéhez közeledtünk, telt ház lett, és mindenki egyre hangosabban beszélt - nagy társaságok ültek az asztaloknál. Ha nyugis kajálásra vágytok, inkább napközben menjetek és mindenképpen foglaljatok asztalt!  

A "sima" burger 1490 Ft-ba kerül, a Kandalló burger pedig 2290 Ft-ba, a kézműves csapolt sörök 590 Ft-tól kezdődnek. Nagyobb társaságok, összejövetelek számára tökéletes hely lehet a Kandalló, finom és különleges ételekkel, italokkal. :) 

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése