2014. május 14., szerda

20. kaland - Finomító Kantin


Budai túránkat tovább folytatva, egy nagy vihar elől menekültünk a Széna térről a Varsányi Irén utca 33-ba, a Finomító Kantin - Street and Office Food-ba. Első pillantásra megtetszett a betűtípus, a színek, a nagy ablakok, a napellenző, a világos helység. Aztán beléptünk. :)

Az étkezde 3 fő színe a fehér, fekete, és a fáradt, halvány rózsaszín. Minden nagyon egyszerű, letisztult, de mégsem szokványos. Csíkos padló, régies fehér bútorok, fura elrendezés, kedves feliratok. A fehér falak és a fehér bútorok szerencsére nem keltenek bennünk kórház hangulatot. A pult felett - ahol rendelni lehet - helyezkedik el az étlap. A különböző csoportokba sorolt ételek külön-külön képkeretben láthatóak. Eléggé sok ülő hely van az eddigi helyekhez képest, kisebb és nagyobb társaságok részére is. Kényelmesen meg lehet ebédelni, vacsorázni és még mosdó is van. 
Több ösztönző feliratot is láttunk a benti falakon arra bíztatva, hogy együnk több levest, mert a leves folyékony boldogság (Keep Calm and Eat Soup), de sajnos amikor mi voltunk nem volt olyan leves, amit megcsíptünk volna, ellenben ínycsiklandózó burgerekből annál több féle volt. Ezek mellett még különböző menük, szendvicsek, saláták, sütik, és még a finomító fazék névre keresztelt egytálételek közül is lehet választani. 
Itt jegyezném meg, hogy a Finomító oldalán a Menü részben napra lebontva láthatjuk az aktuális  heti leveseket, a finomító fazék fogásait, az édességeket, és a többi kategória állandó résztvevőit. 
Szerencsére egy kisebb sor volt előttünk, így volt időnk kigondolni, hogy mit együnk. A desszertet már nap közben kinéztük, mivel a bazsalikomos eperhab piskótával eléggé magával ragadott bennünket. Szóval a levest kilőttük, salátát nem akartunk, nagyjából maradt a burger. Tutyi chili cheese burgert, Bolyhos csirkeburgert, Mutyi pedig bárányburgert választott. A rosé viceházmester pedig nem volt kérdéses. :) A burgerek mellé kértünk még sült krumplit finomító névre keresztelt mártogatós szósszal, ami egy majonézes szószt rejtett magában.

Épp, hogy elkezdtünk csacsorászni és kortyolgattuk a fröccsünket, amikor a chili cheese már el is készült, aztán szépen sorban a bárány és egy kis idő múlva a csirke is megérkezett. Az elkészült ételt névre szólóan a pultnál lehet átvenni. 

A chili cheese burgerben babos salsa szósz, marhahús, jalapeno paprika, cheddar sajt, hagyma, és saláta levél csücsül egymáson. A husi jól fűszerezett és szaftos volt, sajtból viszont többet is elviseltünk volna. A házi buci ropogós, friss volt. A sült krumpli szintén frissen sült, pedig valószínűsíthetően mirelit hasábburgonya.
A csirkeburgerről sajnos nem túl sok információnk van, ugyanis Bolyhos barátunk olyan gyorsan tette magáévá, hogy a fényképezések és jegyzetelés után a szendvicsből az utolsó falatka maradt vissza, majd arra a kérdésünkre, hogy milyen volt, annyi választ kaptunk csak, hogy finom. Szóval a burgerben egy grillezett csirkemell darab, választható szósz, saláta levél, paradicsomlekvár, uborka és hagyma kapott helyett. 
Már több helyen kacérkodtunk a bárányburger gondolatával, azonban sosem voltunk eléggé merészek kipróbálni, mivel a legtöbb helyen mentás joghurtos szósszal tálalják és ezt valahogy nem tudtuk összerakni, plusz a bárányhúsért sem rajongunk túlzottan.
Most azonban nem teketórizátunk és rendeltünk egy mentás bárányburgert. A bárányhúsért, mint említettem nem vagyunk túlzottan oda ennek ellenére rendkívül puha, omlós és szaftos volt és egyáltalán nem volt tipikus bárány íze (jól átsütve kértük). Buciban tehát bárányhús, mentás joghurtos szósz, paradicsomlekvár, saláta levél, hagyma és uborka kapott helyet. Az utóbbiakra egyáltalán nem is emlékeztünk, mert annyira el voltunk foglalva a mentás joghurtos bárány ízével, hogy fel sem tűntek. :D
Miután bepusziltuk a sültkrumplikat is a hamburgerek mellett, eljött a tervezett desszert ideje. Bazsalikomos eperhab piskótával volt az aznapi édesség. Először el akartunk felezni egyet, de túl jól nézett ki ahhoz, hogy osztozzunk rajta és már csak 4 darab árválkodott a pulton lévő hűtős részben, így mindannyian vettünk egyet. :)


Igazi eperből volt, nemcsak hogy az íze volt igazi, de még zúzott eperdarabok is voltak a masszív habban. A bazsalikomnak szerencsére elsőre semmilyen íze nem volt, de utóízként belemászott az ízlelőbimbóinkba. 

A burgerek ára 790 Ft-tól indul, amiben a sültkrumpli nincsen benne. A levesek 590 Ft-ba, az édességek pedig 490 Ft-ba kerülnek. 

A bárányburgert és az eperhabot leszámítva a másik kettő burgertől nem ájultunk el. De muszáj megemlítenünk még egyszer a betűtípust(!) és a hely hangulatát, mert egyszerűen zseniális. Vacsis randinak tökéletes, csak beülni egy szép helyre finomat enni abszolút jó, egy nehéz nap után egy kis megnyugvásra vágyva szintén szuper választás. 

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

 
Finomító Kantin - a facebook-os oldalukon is nyomon lehet követni a napi étel kínálatot! :)




1 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos hely volt,de nekem hiányzott belőle valami...a burgerek ízletesek voltak,de nálam a desszert volt az álom:)

    VálaszTörlés