A Szánok (Jániszán, Bolygolandusz, Tutyi és Mutyi) ismét összegyűltek és falatoztak egy jót, ezúttal Budán, a Budafoki út és a Lágymányosi utca sarkánál található Bölcső Bar & Food nevű gasztrokocsmában. Már régóta útba akartuk ejteni a helyet, a kézműves sörök és a jó konyha hírének hallatán.
Vigyázat! ahogy közeledünk a pulthoz egy kis szinteltolódás van! Érdemes a lábunk elé nézni, bár a pult látványa eléggé magával ragadó. Mutyi ezért frankón leesett a pulthoz. :D
Előre foglaltunk asztalt, amit nagyon jól tettünk, mert az idő előrehaladtával szépen megtelt a hely.
A bejárattól jobbra van egy szinteltolással kialakított hely, "páholy", ahonnan jó kilátás nyílik a pultra, illetve az egész helyre. Itt több asztaltársaság elfér, illetve van egy kanapé, és egy nagyobb körasztal 5-6 fős társaság részére, amit mi jól el is foglaltunk. Annak ellenére, hogy nem ez az asztal volt lefoglalva nekünk, a pultossal le tudtuk zsírozni, hogy inkább oda ülhessünk és ne a közlekedő részbe.
A sok sörre megéheztünk, így próbára tettük a Bölcső konyháját is, amit ne hagyjatok ki semmilyen körülmények között, hogyha beültök ebbe a bárba, még ha nem is vagytok éhesek.
Héra, akit ne etess! |
Az a burger egy sima marhahús pogácsás, vörös cheddar sajtos, kis salátával, paradicsomal megspékelt alap hamburger. A hús egyszerűen felejthetetlen volt: szaftos, omlós, puha, érezni lehetett, ahogy a kakukkfű aromája átjárja a húst. A végére kicsit tömény lett volna, ha a burgerhez nem tartozott volna saláta, sült krumpli és a mártogatósok.
A kacsaburger narancshéjjal, szójaszósszal, és édesmustárral készül. A kacsa és a naracs eléggé jól illik egymáshoz. Nem annyira tudtuk elképzelni, hogy ez a hamburgernél, hogy fog kijönni, de mindenkit meglepett, hogy valóban érezni lehetett a citrusos ízt kellemesen intenzíven. A sült krumpli és a saláta itt is csak megspékelte az egészet. A buci mindegyikünknél elsőre kicsit keménynek, száraznak tűnt, de idővel ez inkább ropogóssá alakult. :D
A BBQ császár bagettben konfitált, azaz zsírban sütött barbeque-s malaccsászár kapott helyet egy kis salátával, paradicsommal és lilahagyma chutney-val (azaz lilahagymás fűszeres szósszal). A malac husi kifogástalan volt. Nem volt zsíros, kellemesen puha és fűszeres volt. Az egész bagett nagyon egyben volt.
Az est kedvenc sörei a Legenda Áfonya, a Rizmajer búzasör, és a csapolt cseh barna voltak.
A Bölcső ár-érték-íz és minden egyéb kategóriában abszolút a legjobb. A sima és a malac burger 1250 Ft, a bárány- és a kacsaburger 1750 Ft, az árak tartalmazzák a sültkrumplit és a salátakeveréket! A heti menüknél a főételek többnyire 1050 Ft-ba kerülnek, a levesek és a desszertek pedig 550-650 Ft között mozognak. Leves + adott főétel pedig 1190 Ft.
Az aktuális heti menü étlap a gasztrokocsma internetes oldalán nyomon követhető.
Az eddigi kalandjaink során kipróbált ételek alapján a Bölcső volt a kedvencünk. Bármikor bármilyen alkalomból ajánljuk a helyet bárkinek.
Tényleg az eddigi legjobb hely volt ahol eddig voltam Veletek,és nem utolsó sorban itt is lehet kapni a Legenda sörfőzde kézműves söreit,ami a Csömöri falunapokon is vitte a prémet��
VálaszTörlés