2014. április 23., szerda

17. kaland - Buddha Thai Wok Bar

A Rapido-s kalandunk után tovább sétáltunk a Teréz körúton, aztán egyszer csak megláttunk egy frissen nyílt éttermet, aminek az üvegére jó nagy betűkkel rá volt írva, hogy a nyitási héten 25% kedvezmény jár. Egycsapásra megakadt rajta a szemünk. Ez a Buddha Thai Wok Bar volt a Teréz krt. 46. szám alatt. Mire odaértünk az akcióról sajnos már lekéstünk, de éhesek voltunk, így nem hagyhattuk ki.

Már a körútról az a látvány fogad minket, hogy szinte a kirakatban van a konyha, előttünk sütik az ételeket, és valóban thai szakácsokat láthatunk munka közben. Az előtér fehér és vörös színekben játszott, bambusz mintás falak, a pult felett pedig a választék. Sok más helyhez hasonlóan te válogathatod össze az étel hozzávalóit. Az előtérből nyílik egy sor boxos asztal, a másik oldalon pedig magasított asztalok bárszékekkel, és még az emeleten is el lehet fogyasztani a különleges ételeket, ahol a mosdó is megtalálható. Itt már a bambusz színei domináltak, zöld és drapp színek. Minden asztalon volt egy műnövényke, és a falakon krétával rajzolt képek voltak a Wok Bar arcával, ami egy kung-fu csibe :) ÉS van egy ruhaakasztó fal is, ami télen elég jól jön.

Ismét elég bizonytalanok voltunk, amikor ki kellett választanunk, hogy mit együnk. A pultos fiú felajánlotta, hogy segít, de mi makacsul olvastuk a szórólapként kirakott étlapokat. A hozzávalókból nem sorolnánk fel mindent, elég sokféle feltét közül lehet választani.

Szóval az alap lehet sült rizs, rizstészta, üvegtészta, grillezett zöldség, tojásos tészta és mindezekhez raknak hagymát, fokhagymát, káposztát és répát. Aztán jöhetnek a feltétek, külön a hús (csirke, kacsa, garnéla, sertés), külön a zöldségek és magvak (sültzöldségek, fafül gomba, koktél paradicsom, tofu). Vannak extrák, amik ingyen kaphatóak: földimogyoró, babcsíra, újhagyma, chilli). Ha ezek megvannak, 8 féle szószból választhatunk, vannak csípősek, édesebbek, de mindenképp jelen vannak a tipikus thai ízek (kókusztej, curry, chili). Nem is tudtuk mindet megjegyezni, sőt azt se nagyon, hogy abban mi van pontosan, amit mi kértünk. Pedig még rá is kérdeztünk miből állnak. Ezen kívül lehet kapni még különféle előételeket, leveseket (kókusztejes csirkeleves), salátákat és desszertet. A kávé és az üdítő pedig mindenütt ott van, ezért itt is lehet kapni. 

Végül a választásunk: rizstészta + csirke + teriyaki szósz, valamint üvegtészta + kacsa + búzacsíra + mézes máz. 

Amint elkészültek az ételeink a pultos fiú hangos bemondón keresztül értesített minket, hogy a X. számú ételünk elkészült.

Sajnos most azt kell mondanunk, hogy nem ez volt életünk legjobb fogása. Jó volt minden, a kacsa és a csirke is ropogós és mégis puha volt. Az üvegtészta a szósztól kicsit furcsa állagú lett. Valahogy nem jöttek át annyira az ízek, mint ahogy azt az étlapon olvastuk, és amennyi alapanyagot tartalmaznak a szószok. Lehetséges, hogy a sok különböző hozzávaló nem tudott úgy érvényesülni, mint amikor kevesebb alapanyagnál néhány jellegzetes íz kiemelkedik. 


Kellemesen jól laktunk, az adag elegendő, de nem ájultunk el úgy, mint egy pár korábbi kalandunk során. Az alap ár 990 Ft. Minden feltét más árban van, minél ritkább hozzávaló, annál drágább, de nem drágább, mint az eddigi tésztás helyeken. A beltér elég modern, a keleties hangulat átjött, de nagyobb ízrobbanásra számítottunk. Persze nem nagyon van összehasonlítási alapunk, nem jártunk még Thaiföldön :) Mindenesetre egy próbát megér, ha kedvelitek az effajta tészta ételeket. ;)
Üdv és viszlát:
Tutyi és Mutyi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése