2014. április 15., kedd

16. kaland - Mlinar



Először tavaly ősszel este felé jártunk a Madách téri Mlinarban (hajnali 2-ig nyitva van!!!), fogalmunk sem volt mire számítsunk, aztán kértünk 1-1 calzone-t, azaz töltött pizzát - már nem emlékszünk milyen ízű volt, de meglepődve tapasztaltuk, hogy egyáltalán nem száraz, nem maradék, hanem friss, ropogós tésztájú fincsi töltelékkel megtöltött pizzákat kaptunk. 

Néhány hónap múlva a Petőfi Sándor utca környékén volt dolgunk és a pékség előtt egy mlinar-os felszolgáló osztogatott kóstolót - valószínűleg kis burekek lehettek. Akkor még fogalmunk sem volt arról, hogy mit ettünk, viszont ellenállhatatlanul finomnak találtuk. Négy-négy különböző ízűt kaptunk egy-egy papírzacskóban. :D 

Aztán nem olyan régen a munkahelyünk közelében is nyílt egy és kitaláltuk, hogy egyik ebédszünetünkben meg kell látogatnunk. Kicsit sokáig váratott magára az attrakció, de végre elmentünk és itt a kis beszámolónk is róla. :)

Szóval a Mlinar egy horvát pékséglánc, Horvátországban, Szlovéniában és nálunk, Budapesten vannak üzleteik. Ezekből jelenleg 7 darab van Pesten, a körút és a Deák tér környékére koncentrálódva. Hasonló jellegű pékáru kapható, mint a Princessben, Lipótiban, Fornettiben, de az ételek mégis különlegesebbek. Főbb termékeik: calzone ;), croissant, szendvicsek, pizzák, burekek, kiflik, zsemlék, saláták és még rengeteg féle édes és sós pékáru. 

Amit mindenképpen érdemes kipróbálni az a már említett calzone. Eddig 3 féle töltött pizzát próbáltunk ki (lehet, hogy nincs is többféle): pizza calzone-t - sima sonkás paradicsomos, pizza calzone margarita-t, amiben csak paradicsomszósz és sajt van, és a pizza calzone pikant - magyaros, kolbászos. Nem tudnánk megállapítani, hogy melyik közülük a legfinomabb, hiszen mindegyikben sok a töltelék, az a paradicsomos "alap" eléggé jó, nem az a tipikus pizza alap. A tészta kívül ropogós, belül olyan puha, mint a vaj. Tökéletes, pont amilyennek lennie kell. Mindezt 390 Ft-ért kapjuk a kezünkbe. 








Egyébként a burekek sem utolsók ám! :) A tésztájuk olyan, mint az igazi házi rétesé, amit nagyon vékonyra nyújtanak és összecsavarnak, csak itt sokkal több rétegben. Mi spenótos-túrósat, almás-fahéjasat, és húsos tekertet kóstoltunk. Mindhárom iszonyatosan jó volt, egyikből sem sajnálták a belevalót. Talán a sima húsosban a többihez képest kevesebb a töltelék, aminek kicsit hurka íze is volt. :D Ennek ellenére sem lehetett azt mondani, hogy kevés lett volna. A burekek nem voltak szárazak, nem is tocsogtak, a szélük ropogott! :)


Érdemes kipróbálni a helyet, a többi pékséghez hasonló áron kaphatóak a termékek, mégis valahogy többet kapunk a pénzünkért. Lehetséges, hogy csak a sárga szivecske miatt van, de sokkal finomabbak és különlegesebbek a pékáruk, főleg a fentebb kiemeltek, amiket mellékesen máshol nem ilyen formában lehet kapni. Ár-érték arány maximális. :)

Üdv és Viszlát:

Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése