2014. április 10., csütörtök

15. kaland - ÉdesM

Ezúttal exmunkatársunk újonnan nyitott ÉdesM nevű boltjában jártunk a nyitás napján. Kriszta és párja egy olyan üzletet nyitott a 9. kerület Viola utca 2-ben, a Mester utca szomszédságában, ahol paleo kézműves golyók és kekszek várják az ide látogatókat, meg még ezeken kívül egy csomó kézzel készített meglepetés. 


A boltocska belseje eléggé modern, művészi. Egy apró helységről beszélünk (elvitelre rendezkedtek be), ahol erős zöld falak, fura fapadló, fagerendák és érdekes fa falburkolat fogadott minket. Elsőre egy kicsit bahiás, de inkább különleges hangulata volt a helynek.
Ahogy beszélgetni kezdtünk Krisztával, kiderült, hogy a boltban lévő bútorok, berendezési tárgyak szigorúan újrahasznosított, hulladék fából készültek, amire soha nem jöttünk volna rá, annyira jól néztek ki. És az extra az egészben, hogy az összes bútor eladó, és a legjobb, hogy Kriszta párja készíti őket - error country név alatt.  A kedvencünk a száz éves ház falából készült pult volt, amin ráadásul különböző méretű, formájú fogantyúk voltak. :D Szóval, amiket láttunk - a szúette asztal, a századeleji karosszékek, a fura rattan hodekli, lámpák - mind-mind megvehetőek. A bejárattól jobbra lévő aranyozott falon, kis polcocskák vannak, amiken különböző ékszeres dobozok, vázák kaptak helyet,

valamint különböző gyöngyből készült ékszerek is találhatók mellettük. Krisztáék azt is tervezik, hogy amatőr fotósok képeiből képeslapokat készítenek. Már Tutykó képeit is szemügyre vették. :)


De amiért mi mentünk, azok a paleo édességek voltak. A paleo étrend mostanában eléggé népszerű. Kriszta mondhatni évek óta paleózik. :) Lényege egyszerűen a cukormentes, lisztmentes, tejmentes táplálkozás. Szóval az ÉdesM-ben lévő összes golyó, keksz, csoki mind ezektől mentes. Mi alapvetően nem rajongunk a paleo-s ételekért, de Kriszta szerzeményei meggyőztek minket is, és gátlástalanul tömtük az arcunkba, azt mormolva: "nem hizlal, nem hizlal".
Voltak vendégváró falatkák, amikre rögtön rácuppantunk: vörösáfonyás kókuszgolyó, citromos keksz, és hab állagú, könnyű csokis keksz.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk, azokat amiket nem felejtettünk el, mert elég sokféle kombináció volt ahhoz, hogy mindet megjegyezzük, és Kriszta gondolkodni sem hagyott minket, csak kínálta és kínálta a jobbnál jobb falatokat. 

Zserbós golyó, amiben aszalt sárgabarack volt, és annyira krémes, hogy csak úgy szétolvadt a szánkban - Mutyi alapvetően nem szereti az aszalt gyümölcsöket, de ezt meglepően gyorsan bepuszilta :); volt még vörösáfonyás-mandulás, vörösáfonyás-kókuszos, aszaltszilvás-mandulás, meggyes-mandulás golyszli is - Tutyinak a két utóbbi ízlett a legjobban. A golyók egyébként 200Ft környékén mozognak, de ezek még a jövőben változhatnak (azért nem kell izgulni, sokkal drágább nem lesz, és jó nagyok).


A golyók mellett kaptunk kóstolót a házi kézműves hibiszkuszos csokiból, amire Mutyi teljesen ráment. Kóstoltuk még a meggyes mandulásokat is, amik hihetetlenül krémesek, gyorsan olvadnak és éppen annyira tömények, hogy egy kisebb darab is elég belőlük.
Ezek mellett még vannak bio befőttek, kompótok, házi lekvárok, és olyan kávé, ami Kriszta hangulata szerint változik (persze csak pozitív irányban:). A nyár folyamán a kínálat különböző mézekkel is bővülni fog.

A megnyitó miatt több kollégánkkal is összefutottunk a  helyen, ezért eléggé családias, beszélgetős lett a hangulat, a vendégvárók is gyorsan fogytak. :) Szinte mindent végigkóstolgattunk. 

A helyet ajánljuk mindenkinek, aki szereti a paleo-s édességeket, és nem akar sütizés közben ducivá is válni, és azoknak is, akik imádják a rusztikus bútorokat, berendezési tárgyakat. Bármikor érdemes beugrani pár golyóért vagy egy darab hibiszkuszos csokiért. ;) Kriszta mindig mosollyal fog várni benneteket.Üdv és Viszlát:

Tutyi és Mutyi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése