2014. április 3., csütörtök

14. kaland - Fánki Donuts


Már egy párszor elmentünk trolival a Nagymező utcai Fánki Donut mellett, és mindig ezerrel mutogattunk meg csorogtunk a troli ablakban a fánkozóra, amíg egy szép napon végre eljött a pillanat és be is mentünk. :D Aztán egy hét múlva megint bementünk, amikor már vittünk felszerelést is, hogy jegyzetelni és fényképezni is tudjunk. Az első alkalommal sikerült kitapasztalnunk, hogy a túróval töltött fánkot nem érdemes kihagyni! :)
A fánkozó meglehetősen pici, az ablakban kialakított 2-3 személyes részen kívül, még 2 pörgős széken lehet helyet foglalni, úgyhogy itt is inkább elvitelre érdemes kérni a fánkokat. Mi nyilván nem elvitelre kértük.. :) Mivel csak hárman voltunk így sikerült bepréselődnünk az ablakba és egy székre. Az egész hely nagyon kedves, fehér, és otthonos. A vevőteret leszámítva a falakon mindenhol fánkokkal kapcsolatos mondások vannak feltűntetve magyarul-angolul, jókat kuncogtunk rajtuk - pl. "Edzés után mindig fánkot kívánok".
Szerencsére amikor mentünk elég sokféle fánk közül tudtunk válogatni, amelyekből még egészen sok is volt. A pultoslány elmondása alapján változó, hogy mennyi fánk marad nap végére 10 vagy 60 - mi munka után mentünk, amit szerintem simán tekinthetünk már majdnem a nap végének, mégis elég bő volt a választék. Igazán szimpatikus kezdeményezés, hogy  a megmaradt fánkokat egy 8. kerületi óvodának adják oda, ahova hajléktalan gyerekek járnak. Így nem vesznek kárba a finomságok. És egy kis örömet is szerezhetnek a kicsiknek.












Végülis 2 madártejjel töltöttet, 2 Boston krémeset, egy dupla csokisat és egy túrósat kértünk + amiket hazavittünk a srácoknak, ja és az egészet lefojtottuk egy fahéjmázas töltetlennel. :) 
A fánkokon kívül még gluténmentes almáspite és házi zserbó is volt, és különleges dobozú teákat is lehet még vásárolni, meg kávét, forró csokit, gyümölcs teákat is választhatunk nedűnek, de a fő irányvonal a fánk.
A madártejjel töltött fánkon cukormáz volt dekorcukorral. A krém nagyon finom volt és mivel a fánk egyik felére korlátozódott, így többet is elviseltünk volna belőle. :D A boston krémről mi még eddig sosem hallottunk, ez egy vaniliás tejes krém, ami kissé puding állagú. A fánk tetején pedig kötelezően csokibevonat volt. A töltelék eléggé hasonlított a madártejes krémhez, de mégsem volt teljesen ugyanaz, ízre és színre is kicsit másabb volt. 


A dupla csokison nincs mit magyarázni, a lényeg, hogy nem volt annyira édes, hogy kipotyogjanak tőle a fogaink. A túróval töltött fánkban, krémes túró volt,a tetején pedig csokimáz egy pici fehércsoki darabbal. A fahéjas mázzal leöntött fánk töltetlen volt - a tetején lévő cukormáz egy kissé édes volt, de még a vállalható kategória. 

Végig az ablakban ültünk, és nagyon vicces volt látni, ahogy korhatár nélkül egy csomóan bebambulták a fánkokat. :D

Nehéz lenne kiválasztani a legjobb összeállítást a fentiek közül, de semmiképp ne hagyjátok ki a túrós fánkot, nekünk nagyon bejött! :D Mindegyik fánk 300 Ft-ba kerül.



Nagyon bírtuk a helyet, és a pultos csajszi is rendkívül jó fej volt, akinek utólag is köszönünk mindent! :) Biztosan vissza fogunk térni még sokszor! :D 


Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése