2014. április 1., kedd

13. kaland - Rapido Fast & Good

Régóta igazi olasz pizzára vágytunk és már párszor elmentünk az Erzsébet körút 50. szám alatt található Rapido Fast & Good étterem előtt villamossal, mire végre sikerült bejutnunk. A hely annyira olasz, hogy magyar étlapjuk nem is volt, csak angol nyelvűt találtunk (de tervbe van véve a magyar nyelvű változat is). :) 

Az étterem beltere átlagosan tágas, kényelmesen le lehet ülni. Aki járt már Olaszországban, ismeri az olasz városok hangulatát és az emberek mentalitását. A körút közepén sikerült ezt a hangulatot megteremtenie ennek az étteremnek, nemcsak a design miatt! De erről majd lejjebb olvashattok.

Korábbi bejegyzéseinkben már említettük milyen felkapott mostanában, hogy táblára krétával írják ki az étlapot. Ott már magyarul szerepelt a kínálat, de sajnos messzebb volt, így nem mindent tudtunk elolvasni. Ezért a kiszolgáló lány segítségét kértük, aki készségesen felsorolt mindent (minimum 2x). Kaphatóak pizzák, gnocchi-k, tészták, lasagne, saláták, és specialitások, amiből csak a bruschetta-t és a nutellás pizzát(?!) tudtuk kihámozni. :)

Mutyi és Jániszán hamar döntöttek a pizza mellett, de kérdéses volt, hogy milyen legyen. Végül Mutyi egy rákos (gamberetti-s) pizzát, Jániszán pedig egy tenger gyümölcsei pizzát (frutti di mare) kért. Tutyi hezitált a pizza és a gnocchi között, majd mikor már megvolt, hogy gnocchi lesz, az is fejtörést okozott mivel legyen töltve az a krumpligombóc. Végül itt is a gamberetti nyert, amit zsályás fűszervajjal, parmezánnal megszórva tálaltak. A kész ételt már egy Úr hozta ki, valószínűleg ő lehet a tulajdonos vagy valami hasonló, mert hallottuk olaszul, angolul, és magyarul is beszélni, mikor sürgött-forgott az étteremben. Kedves volt és vicces. Az ételt csak úgy kaptuk meg, ha kimondtuk olaszul is, amit kértünk. Tanítgatott minket a szavak helyes kiejtésére. :) 
Mielőtt nekiláttunk a haminak,  szokás szerint készítettünk pár fotót. Azonban annyira jó illata volt az ételeknek, hogy 3-4. kattintás után már nehezen bírtunk ellenállni a csábításnak. A pizzákon a paradicsomszósz valami egészen rendkívüli volt, nem hasonlított azokhoz amiket eddig kóstoltunk. Zsani azt mondta hogy, ő már evett jobb tenger gyümölcsei pizzát, de csak a rágós kagylóval volt gondja igazából. A tészta kellemesen vékony volt, nem volt annyira vastagon hagyva a széle, hogy elvegye a feltétek elől a helyet.  A gamberetti-k jól átsültek, ropogósak voltak, és mindkét pizzán bőségesen helyet kapott a nélkülözhetetlen mozzarella sajt. A pizzák egy kis erőlködés után simán eltűntek a tányérokról, méretük éppen elég egy főnek (ha esetleg sok lenne, haza lehet vinni a maradékot). A rákkal töltött gnocchi elsőre kicsit furcsa volt, mert eddig csak bolti, fagyasztott, töltetlent kóstoltunk. A zsályás fűszervaj számunkra új, érdekes ízt adott neki. Alapvetően nem került sok étel a tányérra, mégis kellően finom és laktató adagot kaptunk.

Miután megettük a finomságokat, az olasz Úriember (aki Stanley Tucci színészre emlékeztetett minket) beszélgetett még egy kicsit velünk. Egy kicsit magyarul, egy kicsit olaszul és angolul is. Egy mondatba mindhárom nyelv belefért, így néha nehéz volt követni mit is mond, de sok érdekes és vicces sztorit mesélt. Ezúton köszönjük a vendéglátást és a kedvességet, valamint az ínyencségeket.

Fizetéskor ismét egy kis olasz nyelvlecke következett, Stanley alteregója számon kérte az evés előtt tanultakat. :) Illetve meginvitált minket az április közepén tartandó retro partijukra. 

Az árakat tekintve a hagyományos pizzériákhoz hasonlóan 1.290 Ft volt egy 32 cm-es, a gnocchi kicsit drágább, 1.690 Ft. Ha valami igazi olasz különlegességre vágytok vagy csak egy kis olasz tengerparti hangulatra, de nem tudtok egészen az Adriáig menni érte, térjetek be mindenképpen a Rapido-ba! 

Üdv és Viszlát: 
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése