2014. március 22., szombat

12. kaland - Legelő Salátabár

Egy ideje olyan helyet keresünk, ahol salátákat lehet kapni főételként. A legtöbb étteremben köretként kaphatunk valamilyen saláta variációt, de kevés az olyan hely, ami konkrétan ebből próbálja fenntartani magát. Szerencsére nem telt sok időbe, míg ráakadtunk Szotyi barátunk segítségével a Legelő Salátabárra, ami sokak örömére kifejezetten salátákra specializálódott. :) A salátázó a Dob utca 46. szám alatt található a Klauzál tér sarkánál.

Maga a hely eléggé letisztult, funkcionális. Fehér falak, 4 asztalka, 4 szék és egy falon végignyúló ülőrész. Ebből is látható, hogy alapvetően az elvitelre rendezkedtek be, amit a pult mögötti jó néhány előkészített doboz is demonstrált. Rengeteg ikea-s kiegészítő volt, amiket mi kifejezetten imádunk - mondhatni nem telik el úgy egy hónap, hogy ne látogatnánk el az ikea-ba.. 

Visszatérve a Legelőhöz: a salátapultnak elég bőséges a felhozatala, nagyon sokféle zöldség kapható állandó jelleggel. A pult mögötti falon láthatóak a különböző hozzávalók: sajtok, húsok, öntetek stb, és az italok. 

Az étel kínálat: naponta változó levesek, mártogatósok, vicces fantázia nevekkel ellátott saláta összeállítások, és desszertek. Persze mindezek mellett Te magad is összeállíthatod a saját salátádat. Mi nem voltunk ennyire merészek, így is hatalmas fejtörést okozott már megint, hogy ki mit rendeljen. :) A probléma ott kezdődött, hogy 16 már kitalált saláta van, ezek többsége alapjáraton hús nélküli, viszont lehet hozzájuk extra feltétként roston csirkemellet, vagy Rosé kacsamellet kérni. 

Tök jó, hogy a színes étlapon kis jelzések segítenek minket a tájékozódásban, hogy melyik saláta hús nélküli, melyik csípős, melyik húsos sali, melyik halas, és volt még egy jelzés, amit nem sikerült megfejtenünk. :D És mindemellett vannak még szendvicsek is, szerencsére ezekből csak 2 féle van, azok is elég sok komplikációra adnak okot.


Szóval hosszas dilemma után 2 Club Chicken-t, egy Cosmopolitan-t, és egy Say Cheese!-t kértünk. 

Haladjunk ábécé sorrendben és kezdjük a Club Chicken-nel: friss jégsaláta ágyon paradicsom darabok, a nem sajnált dijonnaise öntet (pikáns francia mustáros szósz) alatt megbújó sült bacon és rostonsült csirkemell kockák egy kis cheddar sajttal meghintve. Tökéletes összhang. Az öntet nem nyomta el a zöldségek és a bacon ízét, pedig eléggé intenzív volt. Ha magunk között lettünk volna, tutira kinyaltuk volna a tányérokat, annyira ízlett. :)


A Cosmopolitan-ben vegyes zöldsaláta alapon reszelt zeller, áfonya (ahogy a koktélban is), ananász és pirított mandula darabkák voltak egy tenyérnyi méretű roston csirkemellel volt oldalról megtámasztva az egész. A csirke áfonyás joghurttal volt leöntve, és az egész saláta eidami sajttal volt megszórva. A túlnyomó részt ruccolából álló alap kesernyés ízét az édeskés szósz és a gyümölcsök simán elfeledtették. 

A Say Cheese! egy hús nélküli saláta, amiben szintén vegyes zöldsaláta alap van. 6 féle sajtot tartalmaz: kecskesajt, feta, gomolya, reszelt cheddar és eidami, illetve parmezán-forgácsok. Mindemellett még szőlő és dió darabokkal van meghintve, illetve vajas pirítóssal és külön csészében lévő öntettel tálalják. Jelen esetben Tutykó áfonyás joghurtos öntettel kérte (egy kis ráhatással). Vannak olyan saláták, amikhez nincsenek meghatározott öntetek, hanem Te választhatod ki, hogy milyet szeretnél. Azonban az étlapon fel vannak tüntetve az adott salihoz ajánlott öntetek, jelen esetben az áfonyás joghurt is egy ajánlott öntet volt. :) A vajas pirítós kellően ropogós és puha volt, elég jól illett a saláta keverékhez, és az áfonyás öntet sem okozott csalódást. 

Persze a saláták mellé kértünk szomjoltókat is, egy legelő és egy bodzás limonádét, és egy erdei gyümölcsös turmixot. Javukra legyen írva, hogy egyik sem volt túlzottan édes, sőt a legelő limonádé kifejezetten fanyar volt. De ez nem rontott az összhatáson. És mindegyik tele volt gyümölcsdarabokkal.


Összességében a hely várakozásainkon felül teljesített. Nagyon tetszettek a különböző összeállítások, és az is, hogy egy adaggal annyira kellemesen jól laktunk, mint máshol egy hamburgerrel.. Jó ötlet, hogy feltétként lehet husit kérni az amúgy húsmentes salikhoz. A hely valamivel drágább a korábban látogatottaknál, de az ár-érték arány 120%-os, ha nem több. :) 890Ft-tól kezdődik egy sima sali, átlagosan 1590-től kezdődnek a kissé komplikált saláták, ezek már a nem megszokott kategóriába sorolhatóak. Plusz 400 Ft a csirkefeltét, és 600Ft a rosé kacsamell (amit kicsit sajnálunk, hogy nem próbáltunk ki, de majd legközelebb ;)

Míg a Legelőben tartózkodtunk egy külföldi lány bejött a kutyájával. Nincs kiírva, hogy kutya és cicabarát lenne a hely, de nem lettek kiküldve. 

És majdnem elfelejtettük megemlíteni, hogy a felszolgáló kishölgy nagyon cuki volt, és utólag is nagyon köszönjük a türelmét! :D

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése