2014. március 11., kedd

11. kaland - LEGENDA Busz


A legújabb kalandunk elég legendásra sikeredett, és nem csak a hely elnevezése miatt. Ismét a Szánok tartottak velünk ezen a csodás kulináris kiránduláson. A LEGENDA BUSZ tényleg egy busz, ami kicsit az Üvegtigrisre emlékeztet, de annál egy kicsit nagyobb, és egy konyhát is elrejtettek benne. És hát hol máshol is lehetne, mint a 7. kerületben, a Holló utca sarkán, a Gozsdu udvarban. Házszámot nem tudunk mondani, mivel ez egy busz, néha vándorol. Nah de miket is lehet itt kapni? Választhattok különböző burgerekből, tortillákból, de kapható Legen-dog, Gomolya-tál és kézműves, ízesített sörök is.

A busz oldalán krétával voltak kiírva a finomságok, ismét nagyon nehezen tudtunk választani. Sajnos elég rapszodikus az időjárás mostanában, és itt csak kinn lehet leülni. De ahogy tudnak, gondoskodnak a kényelemről, ami a takarót jelenti.

Az alap szendvics a Legenda Burger, amiben paradicsomszósz, csemege uborka, jégsaláta, cheddar sajt, baconnel pirított hagyma és egy 15 dkg-os sörben sült húspogácsa található. Ezt fokozva kérhetitek friss vietnam-i chilivel , vagy dupla hússal, gomolya sajttal, vagy akár baconnel. A feneketlen gyomrúak kihívója pedig a Mindent bele Burger :O haaammm.
A tortillákat is kérhetitek különböző húsokkal, mint például kolbász, tarja, csülök, csirke, vagy itt is maradhattok a vega verziónál. Még rengetek hozzávalót tudnánk felsorolni, már biztos kellően csorog a nyálatok, ahogy ezeket a sorokat olvassátok. Az biztos, hogy amíg mi végig olvastuk, tenger volt alattunk. Aztán szó szerint be is következett, mert Bálóghszán leöntötte Jániszánt a fincsi meggysörrel. Persze véletlenül... (legalábbis ő így emlékszik vissza az esetre ;)

A választásunk: 2 bacon burger, egy gomolya burger, egy csirkés és egy sörben sült áfonyás tarjás tortilla. És hogy könnyen csússzon a mennyei étek, megkóstoltuk a meggy- és eper ízű kézműves söröket. Biztos sokan ittatok már ízesített Sopronit, vagy Radler-t... na ennek köze sem volt azokhoz, ez annál sokkal finomabb volt, jobban érezhető a sör valódi íze. Nagyon pozitív volt, hogy mikor elkészültek a hambik, az úriember kihozta nekünk, nem csak odakiabált, mint a már korábban említett balatoni strandokon szokás.

Általában jegyzetelünk, és megkérdezzük a többieket, hogy kinek hogy ízlett, amit választott, de úgy éreztük most felesleges. Azt sem mondjuk, hogy csöndben ettünk, mert bizonyos hangokat hallattunk evés közben. (Mmmmm, nyaaaammmmm, aaaaaaaaah). A húspogácsa szaftos volt, a bacontől pedig kicsit füstös, a zsemle pedig nem a megszokott buci, hanem egy zsemle-bagett keresztezése, amit szintén a bacon-ös hagymás zsiradékban pirítottak meg. Na és az olvadt cheddar sajt.... nincs olyan ember, aki azt ne szeretné!!!!! A gomolya burger is elég guszta volt. Mivel mindenevők vagyunk, a sajtot is nagyon szeretjük, hát még a forró, grillezett, nyúlós változatát.

A sörben sült áfonyás tarjás tortilla olvasása is elindítja a nyáltermelést, hátha még eszi is az illető :) Ebben volt még jégsaláta, majonéz és paradicsom. A csirkéshez pedig tzatziki öntet dukált szintén jégsalival és paradicsommal.

Annyira jól laktunk, hogy a desszerten nem is gondolkodtunk, és igazából annyira finom volt minden, hogy nem is kívántuk az édeset. Úgyhogy az édességekről nem tudunk nyilatkozni, de a fentieket tekintve biztosan finomak. Egy kis emésztés és hümmögés után úgy döntöttünk, hogy ezt az érzést az otthon váró párjainkkal is megosztjuk, ezért kértünk elvitelre is a bacon burger-ből. A kedves úriember megkérdezte, hogy ezek szerint meg voltunk elégedve?
Tutykó mondta, hogy minden nagyon finom volt, viszünk az otthoniaknak is. Látszott, hogy örült a pozitív visszajelzésnek. És a becsomagolt szendvicset is kihozta nekünk. Hazafelé menet azt taglaltuk, hogy vajon mindig ilyen jó itt a kaja, vagy csak felismertek minket?! :)

Szóval mindent egybe vetve nagyon jól éreztük magunkat az evés előtt, közben és után is. Az árakat tekintve nem ez a legolcsóbb hely, de mégis csak a belváros szívében található, nagyon finom ételekkel, különleges sörökkel (A facebook-on megtaláljátok az étlapot és az árakat). Egy meleg tavaszi napon, vagy egy nyári estén a szabadban, akár egy korán véget ért buliból hazafele is szuper.
Jelenleg 12.00 - 00.00-ig vannak nyitva.

Üdv és Viszlát:Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése