2014. március 7., péntek

10. kaland - Wikinger Bistro

Nem a Wikinger volt a kiszemelt célpont, mivel itt már többször jártunk, de a vendéglátó egység, amit kinéztünk vasárnaponként zárva van. Rögtönöznünk kellett és mivel Budán voltunk, így az első hely, ami eszünkbe jutott, az a Wikinger volt! :D Józsimanóval jöttünk  ketten, Tutykó mostanában túl elfoglalt.. :D Nemáám! :)

Szóval a Wikinger a Móricz Zsigmond körtér 4. szám alatt helyezkedik el, a meki mellett. :) A bisztró nemrég esett át egy teljes arculat váltáson, és felújításon. Régebben (2-3 éve) még apró hamburger összeállításokat is csináltak, amiket tesztelhettek a közeli ismerősök. Valószínűleg így alakult ki a több, mint 20 féle hamburger variáció, ami a bisztró kínálatának masszív alapja.

Az étkezdében napi ajánlatok  és menük is vannak, melyeket nyomon követhetünk a hivatalos honlapjukon is. Ezenkívül még gyros, különböző nagyon jól kinéző tészták, wok ételek, desszertek közül választhatunk. A kibővült választék szintén az új designnal együtt jött, mint az új külső és belső. Maga az étterem iszonyatosan jól néz ki, középen egy hatalmas asztal van.
Régebben a hely szűkösségét a plusz kis teremmel oldották, ami a kínáló pult bal oldaláról nyílik, és ahol egy kinti gíroszos bódé is áll. Azzal, hogy középen egy bazi nagy asztal van még többen le tudnak ülni (hely kihasználásból ötös), ami főleg csúcs időben tök jó, mert nem kell nyomorogni, hogy hol egyed meg az ebéded. Tehát az eddigi menza és gyors éttermi hangulat teljesen megszűnt, most egy olaszos, jó hangulatú, minimál bisztróban találhatod magad.  

A szemed láttára készülnek az ételek, a konyhától egy pult választ el, ahol lehet rendelni. Frankón látod, ahogy készül az étel, az első lépéstől a díszítésig, ami már szinte az orrod előtt történik - a megrendelő pult, a kassza és a kiadó hely egy ugyanazon pult. Fontos, hogy rendelés után mindenképpen tartsd meg a blokkot, amit fizetéskor kaptál, mert annak fejében kapod meg a hamit. 

Sosem tudom eldönteni, hogy mit is szeretnék enni, csak annyit tudok, hogy mindig csirkehúsos burgert eszem, és mindig marhahúsosat szeretnék. Miután kitaláltam, hogy nem szeretnék dupla marhahúsos szendvicset enni, kértünk egy dupla sajtburgert, egy BBQ burger menüt és desszertnek egy Cézár salátát csirkével. És igen a barbeque burger és a dupla sajtburger is dupla húsos.. Szóval megint nem sikerült jól választanom.. :D 
A barbeque burger menü tartalmazza a burgert, egy adag sültkrumplit, amihez tetszés szerint lehet kérni ketchup-ot, majonézt, mustárt, és egy újratölthető poharat. Szerintünk hatalmas ötlet az újratölthető pohár, ennek bevezetését máshol is szorgalmazni kellene!! A BBQ burgerben, mint már említettem dupla marhahusi van, sajt, jégsaláta, uborka, paradicsom, pirított hagyma, mustár és maga a barbeque szósz - amiért mi személyesen odáig vagyunk meg vissza. A husinak elsőre picit fura íze volt, valószínűleg ez azért lehetett, mert nem vagyunk hozzászokva a marhához, és kicsit töménynek hatott, főleg hogy dupla hús pogácsa volt benne. Aminek következtében lehetetlen volt kézbe venni és szendvicsként megenni, így Józsimanó késsel villával látott neki. :D 

Én nagy erőkkel próbálkoztam egyben tartani a dupla sajtosomat, ami nagyjából sikerült is, főleg hogy a már jól bevált trükkömet alkalmaztam és megfordítottam az egészet. :D Attól, hogy az egész burger fejjel lefelé van, nem fogy el idő előtt az alsó buci, nem ömlik ki belőle minden, és csak kicsit leszek tőle szószos. 
A sajtburgeremben - a már említett és iszonyatosan tömény dupla húspogácsán kívül  - rengeteg sajt, jégsaláta, fehérkáposzta, paradicsom, wikinger öntet volt - amiből még többet is el tudtam volna képzelni, mert nem nagyon derült ki, hogy mitől is wikinger. Nekem jobban tetszett volna, hogyha a sajtlapokból a husik közé is került volna 1-1 szelet vagy a szószból egy kevés, mert így a végén a sajtból már nem sok, viszont a húsból annál több maradt és egy szimpla dupla húsos burgernek hatott. :D

Mindezek után az egészet lefojtottuk egy könnyed Cézár salátával, amiben jégsaláta, pirított kenyér darabkák, fokhagymás csirkemell kockák, sajt szeletek, és egy fél koktél paradicsom volt. A szószt külön kis dobozkában kaptuk, aminek örültünk, mert hogyha az egészet rárakták volna alapból iszonyatosan tömény lett volna. Így viszont mi szabályoztuk az intenzitást. :) Maga a saláta nagyon egyszerű és friss volt, kellemes ízvilágú, a szósz, ami inkább majonézes volt, jól összhangba hozta az ízeket. 

A Wikinger Bisztro-t mindenkinek ajánljuk, aki szeret enni. :D Vegetáriánusoknak, húsimádóknak egyaránt - különböző vega és dupla, tripla húsos óriás burgerek vannak és mindemellett a napi ajánlatok. Ár-érték arány tökéletes, 1000Ft-ért már fullos hamburgereket, tésztákat kaphatunk, míg a burgermenük 1200Ft-tól kezdődnek, ne feledjük el, hogy újratölhetős pohár jár hozzájuk! A napi menü pedig 11-15 óra között 1100 Ft, amiben leves + főétel + kis üdítő szerepel. Mindenféle kártyákat, utalványokat elfogadnak (Szép, Bözsi, Sodexo). Buliból hazafelé menet is elég jó választás, ugyanis csütörtök, péntek, szombat hajnali 5-ig nyitva vannak, egyébként pedig 11-22-ig, kedd, szerda éjfélig. Hamarosan házhoz szállítást is vállalnak, amit már alig várunk! 

Bármikor érdemes felkeresni ezt a helyet, egy jó falatozáshoz! :)

Üdv és Viszlát:

Mutyesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése