2014. február 3., hétfő

7. kaland - Soupway Leves


A Soupway-re egészen véletlenül találtam rá. Facebook-on keresgettem valami nyamihamizó helyet hétvégére, és akkor láttam egy bejegyzést egy bagettról, aminek "Steak it baby!" volt a neve, és már linkeltem is Tutykónak, hogy ezt mindenféleképpen meg kell néznünk közelebbről, és mindvégig abban a hitben éltem, hogy ez a Borsban van.. Aztán Tutykó mégsem jött, én meg rájöttem, hogy ez a hely nem is a Bors, de ezt a bagettet ki kell próbálni akkor is, szóval a szerelmetes Józsimanómmal mentünk el felfedezni a helyet.
Napokig csorgott a nyálam a postban látott steak-es, cheddarsajtos bagettre, így már alig vártam a hétvégét, hogy beteljesüljön minden álmom! :)

A Soupway Leves egészen pontosan Budán, a Karinthy Frigyes út 18-as szám alatt található, nem messze a Móricz Zsigmond körtértől. Kívülről a képen látható felület fogad minket. Józsimanót egy deszkás boltra emlékeztette a profil. Szerintem szimplán egyszerű és nagyszerű. Amint beléptünk a helyre egy nagyon kicsi tér nyílt elénk; mind a vendégtér, mind a konyhai rész eléggé kicsi. Tipikus streetfood hely.

Szóval a kirakaton lévő felirat tényleg jogos "VEDD - VIDD - EDD!", ugyanis odabent elfogyasztani a levest nem sok esélyed van, csak akkor hogyha rajtad kívül más nincsen a levesezőben. Egy két férőhelyes pult van a fal mentén, és egy - ha vékonyak vagyunk akkor - 3 személyes ablakban ülős rész. Szerencsére amikor mi mentünk, tele volt a hely. Kiderült, hogy egy régi, fehérvári ismerősünk csinálja a helyet harmadmagával, Kovács Pista (Indigó utca, aki a Soupway előtt a Bors csapatát erősítette). A hely nagyjából egy éve üzemel Soupway-ként. Egy kis csacsorászás után, pont megüresedett a falnál lévő 2hely, úgyhogy oda kucorodtunk be. 

Belépéskor pont szemben van a hatalmas krétatábla, amin a színes krétával írott napi kínálat látható. Amikor mi voltunk 4 féle leves volt, úgyhogy a beszélgetés közben sikerült is kiválasztani, hogy melyikünk mit szeretne enni. Vannak külön vegáknak készült levesek, bagettek is, akik épp nem akarnak husis kaját enni, azoknak is tök jó, hogy több féle közül is tudnak választani. 

A mi napunkon ezek a levesek voltak terítéken: szicíliai padlizsánkrém, joghurtos csirkeragu, gombapaprikás, és After Eight leves. Józsimanó a joghurtos csirkét, én pedig a gombapaprikás levest választottam. Míg a leves tálalására vártunk kiderült, hogy a "Steak it baby" bagett annyira menőre sikerült, hogy már csak 1 darab maradt belőle, aminek hallatán egy kissé elszomorodtunk. Majd egy kis fény csillant a szemünkben, amikor Pista mesélte, hogy a társai éppen barbecue szósz beszerző körúton vannak. Ami, pár perc múlva mikor visszatértek a többiek kiderült, hogy nem járt sikerrel. Szóval lecsaptunk az egy szem "Steak it baby"-re, másik bagettnek pedig egy "Tuna Turner" nevűt választottunk - mint ahogy a neve is mutatja ez egy tonhalkrémes, olajbogyós, citromos, paradicsomos szendvics. Míg fogyasztottuk leveseinket, sültek a bagettek. 

A joghurtos csirkeragu eléggé háziasra sikeredet, amit az bizonyít a legjobban, hogy én is hasonló kaliberű leveseket szoktam főzni. Egyszóval eléggé finom leves volt, könnyed tavaszias ízvilággal, rengeteg zöldséggel és csirkehusival. A gombapaprikás levesbe feltétnek lehetett kérni tejfölt, ami nagyon jól passzolt hozzá. Engem megmosolyogtatott, hogy a megszokott gombapaprikás ízvilág frankón átjött a levesben, amiben egy kis kömény is helyet kapott, és nem kevés csipetke. Otthon íze volt, ráadásul ez is eléggé sűrű volt. Ezek után az elvárásaink nyilván megkétszereződtek a marhahúsos bagettel szemben. Meg kell említenem, hogy az egész személyzet (1 lány és 2 fiú) annyira nagyon vendég centrikus volt, hogy le a kalappal előttük, szerintem ennyire kedvesek még egyik helyen sem voltak velünk, sőt nemcsak velünk, hanem a többi betévedő vendéggel is. Szóval mivel látták, hogy mindketten megkóstoljuk a másik rendelését is, így megkérdezték tőlünk, hogy szeretnénk-e hogyha ketté vágnák a bagetteinket. Nanááá! Aztán kértünk  még háziszörpöt is - egy bodzásat és egy ribizliset. Valamilyen oknál fogva az utóbbi időben a szörpök is részesei lettek a streetfood kultúrának, aminek következtében a cola és társai kiszorultak ezekről a helyekről. ;)




Majd megérkeztek a már kettévágott bagettek, a bal oldali a "Tuna Turner", jobb oldali a "Steak it baby". A tonhalas bagett paramétereit már fentebb ismertettem, rendkívül friss, finom világa volt. Az olívabogyónak szerencsére nem volt olyan abroncsgumi íze, mint amilyen a konzerveké szokott lenni és amitől mindig tartok, amikor olívabogyót eszem..

Most pedig jöjjön a már annyit emlegetett prémium bagett , azaz a "Steak it baby". Ropogós bagettben már nem annyira friss, de még nem is csoffadt salátalevél, isteni grillezett lilahagyma, a várva várt cheddar sajt, barbecue szósz és az ínycsiklandozó, és elmaradhatatlan marhahátszín. Remélem már mindenkinek megindult a nyálképződése, mert nekem már kellőképpen csorog.. :D 

Le se kellene írnom, hogy mennyire finom volt, de azért pár szóban megpróbálom összefoglalni. Egy kicsit lehetett volna gazdagabb, bár így is majdnem szétesett a bagett.. Igazából lehet, hogy csak kevés volt belőle egy fél. Lényeg, hogy rendkívül ízletes, kellemes, pikáns volt. Az összetevők jól passzoltak egymáshoz. Százszorosan megérte elmenni érte és megkóstolni. Ha kilóméteres sorokat kellene végigállnom, hogy kaphassak egy ilyen bagettet, azt is kivárnám, mert kihagyhatatlan ajánlat!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Soupway Levest, aki a Móricz Zsigmond körtér környékén jár, vagy az Allee környékén, onnan is pillanatok alatt meg lehet közelíteni az objektumot. Megéri betérni, hiszen a leves 450 Ft-ba, egy menü 990 Ft-ba, a prémium menü pedig 1100 Ft-ba kerül. Külön tekintettel vannak a facebook-os követőkre - aki tudja a facebook-on közétett napi kedvezményes jelszót, annak a menü csak 900 Ft-ba kerül. Hétfőtől szombatig vannak nyitva. Mindemellett kutyus és bicikli barát hely. A személyzet pedig a legvendégszeretőbb!! 

Üdv és viszlát:
Mutyi

ui.: a képek minőségért utólag is bocs. :D Tutykó a fényképezőgépfelelős! :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése