2014. január 30., csütörtök

6. kaland - Go-Free Bár

Már amikor terveztük Bobajkás utunkat tudtuk, hogy egy szelet süti nem lesz elég (mivel körbekóstolást rendeztünk, nem volt értelme egynél több sütit venni). Így tovább sétáltunk a Dohány utcában a 39. számig a Go-Free-ig. És hát ki nem szereti a gofrit?! Titkon reménykedtünk, hogy nincs készlethiány, mivel korábbi tapasztalataink alapján 6 után a legtöbb helyen elfogy a választék fele.

Általában a Dohány utcában kisebb helyiségekkel találkozhatunk. Itt is egy kis "galériás" kuckóval találtuk szemben magunkat. Ahogy bementünk öten, már nem is fértünk el, úgyhogy gyorsan kellett döntést hoznunk. Belépéskor a kiszolgáló fiú rögtön figyelmeztetett bennünket, hogy a mögöttünk lévő faltól falig érő tükör el van törve, úgyhogy ne nagyon támaszkodjunk neki. Aztán elkezdtük nézni az étlapot... azt azért jó tudni, hogy reggelit is lehet kérni, például rántottát (2 tojásból 220 Ft, 3-ból 330 Ft, 4-ből 440 Ft) választható feltéttel. De 18.52-kor ne próbáljatok meg ilyesmit kérni, mert nincs. Lehet kapni még toast-ot, vagy salátát, de mivel a belga gofri a fő elemózsia amit kínálnak, ezért estére már csak ez maradt. 10 után pedig csak elvitelre lehet kérni a gofrit is.
 
Szóval az étlap böngészésével töltöttük az időt... Elég kevés feltét maradt estére, úgyhogy egyszerre volt nehéz és könnyű is dönteni. Alap esetben lehet kérni nutellát, idény gyümölcsöt (most éppen banánt), tejszínhabot, csoki / vanília / eper fagyit, csoki és vanília pudingot vagy lekvárt. Miután kilőttük az összes feltétet, ami már nem volt, megkérdeztük, hogy "AKKOR MI AZ AMI VAN?" A kiszolgáló fiú az 5 hölgy láttán úgy érezte nagyon poénos lesz, és azt mondta, hogy őt lehet kérni a gofrihoz... Egyébként segítőkész volt és kedves, mindemellett még vicces is. Amúgy a sima gofri ára 350 Ft, további feltétek 150-250 Ft között mozognak és annyit lehet kérni, amennyit csak szeretnétek, vagy amennyit a pénztárcátok és a hasatok bír. Italok tekintetében a szokásos kóla, fanta, és a többi üdítő, valamint kávé, cappuccino és latte a kínálat.

Megszülettek a döntések: 3 banános, egy csoki fagyis-tejszínhabos és egy nutellás gofri. Mivel a galérián minden hely foglalt volt, és előttünk hat rendelés, kikényszerültünk az utcára az ajtó elé. Amint felszabadult egy asztal odafent, már be is invitált minket a vicces eladó srác. Az emelet sajnos nem volt jobb állapotban, mint a lenti tükör és társai, de a finomság kárpótolt bennünket.

A mosdóval itt is kicsit meggyűlt a bajunk... Volt ugyan, de jól elrejtették. Ha bárki is keresné, a pult után a galériára vezető mini lépcső mellett található.

Rövid várakozás után sorban érkeztek a gofrik. Mivel frissen sütötték, még forró volt a tészta - ami egyébként nagyon finoman volt elkészítve. Próbáltunk rájönni, hogy hogyan csinálhatják és arra a következtetésre jutottunk, hogy a keverékben lévő cukor karamellizálódott a sütés közben, ettől kapott egy kis édes, ropogós bevonatot. A hűs csoki fagyi és a meleg tészta együtt csodálatos volt (bár azt meg kell jegyeznünk, hogy jobb fagylaltot is ettünk már), a nutella szintén faja volt, jól ráolvadt. A banános gofriban semmi extra nem volt, egy fél banánt rákarikáztak. 

Összességében kicsit drágának találtuk a gofrit. A férőhely és a kinézet annyira nem nyerte el a tetszésünket, de a kiszolgálás és az eredeti belga gofri szuper volt. Inkább az elvitelt javasoljuk - persze nem a jégkrémes verzióból, főleg ne nyáron! :) Jó társaságban ettünk egy jót, de mivel még annyi hely vár ránk, a közeljövőben valószínűleg nem fogunk visszatérni. 

Üdv és Viszlát: 
Tutyi és Mutyi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése