2014. február 13., csütörtök

8. kaland - Bubba's Water Grill

Mivel mostanában sok levest és finomságot ettünk, úgy gondoltuk olyat eszünk, amit egyébként nem  szoktunk gyakran. Rövid keresgélés után rátaláltunk a Bubba's Water Grill-re, ami a Déli pályaudvar Kerengőjének elrejtett kis zugában található. Most sem ketten mentünk kalandozni, ismét egy kisebb lánysereggel akartuk bevenni a helyet, de sajnos csak egy csatlakozott közülük. Az értetlenkedések elkerülése végett tudnotok kell, hogy bizonyos barátainkkal különös neveken szólítjuk egymást, Mi a Szánköztársaság tagjai vagyunk. Úgyhogy, ha a továbbiakban furcsa neveket olvastok, az ezért van. Most már eláruljuk, hogy ebben a kis kikötői hangulatú gyorsétteremben legfőképp fish and chips és különféle halételek kaphatók, de ha vállalkozó szelleműek vagytok még a békacombot is kipróbálhatjátok (frog and chips). 

A hely
Kívülről is már azt láttuk, hogy aki létrehozta ezt a helyet, kreatív emberke lehet, mert a kinti pultok és a bentiek szintén festett szörfdeszkákból vannak.  Ahogy beléptünk, kicsit megijedtünk, mert bár nagyobb volt, mint az eddigi éttermek, ahol ettünk, de itt sem volt üres ülőhely. Azonban mire kitaláltuk mit eszünk, addigra felszabadult egy szörfasztal. 

A kiszolgáló fiú nagyon kedves és aranyos volt, plusz vevő volt a poénjainkra. Mivel tanácstalanok voltunk a választást illetően, jól kikérdeztük, mit érdemes enni, és mi mit tartalmaz. A kínálat nagyjából: levesek, fish and chips (krumplival és 2 féle öntettel) 3 méretben választható halból, királyrák, tintahal, baby polip (utóbbi 3 grillezve vagy rántva kapható), bruschetta, burgerek, saláták, desszertek, házi szörpök.

A szörfasztalokon kifeszített drótra lehet csíptetni a papírdobozokat, mert könnyen lecsúszhatnak, és akkor fuccs a vacsorának. Erre vicces táblán hívják fel a figyelmet. A kiszolgáló pult és egyben konyha tipikus kék-fehér hajópadlóból készült, mentőövek és szörfdeszkák lógtak mindenhonnan, az étterem falain pedig Bubba látható munka közben :D Jah, majdnem elfelejtettük mondani, pedig ez egy fontos információ, amit "Bubba" is megosztott velünk: "Vigyázz, néhol szálkát tartalmazhat!"

A nagy választás
Mutyesz a sörtésztás sült királyrákra szavazott egy kis kevert salátával. Tutykó pedig grillezve kérte a rákot, de előtte előételnek kért egy fokhagymakrémlevest catfish-sel és csicsókával (elvétve volt benne főtt krumpli is). Jániszán L-es fish and chips-et kért steak burgonyával, és kapott mellé zöldborsókrémet és remulade szószt. (Ez a szósz egy majonézes, fűszeres mártás, amiben uborka, tárkony, zöldfűszerek és újhagyma van.) És ahhoz, hogy ezek minél könnyebben csússzanak, kértünk házi szörpikéket is (fűszeres szőlő, gyömbér, és sárgabarack). Persze mindig amit először választunk az nincs, ez pedig most a bodzaszörp volt. 
Először elemezzük a fokhagyma levest. Az első falatok csuda finomak voltak, de a vége felé kezdett eléggé sóssá válni a füstölt harcsától. Nem volt csípős a fokhagyma íze, de azért elég erős volt utána Tutyesz lehellete. A grillezett ráknál ettünk már jobbat is, semmi extra íze nem volt. Mutyinak nagyon ízlett a panírozott rákocska.
A saláta ránézésre friss volt, nyomokban madársalátát, retket, lila hagymát, jégsalátát, paradicsomot, kaliforniai paprikát tartalmazott, amit vinaigrette öntettel locsoltak meg. Egyszerű, de mégis nagyon jó volt! A fish and chips-et lehetett fekete vagy atlanti tőkehalból, harcsából, vagy fogasból kérni. Sajnos a tőkehalak elfogytak mire odaértünk, ezért kikértük a fiúka véleményét, aki szerint harcsából finomabb, úgyhogy Jániszán emellett döntött. Persze mindent körbekóstoltunk, úgyhogy bizton állíthatjuk, hogy finom volt az a harcsa, és a panír is egészen különleges volt, ropogós és könnyű. 
A borsópüré vagy mi a fene annyira nem nyerte el egyikőnk tetszését sem, de a remulade szósz remekül illett a fűszeres steak burgonyához. 
Ezek után eléggé tele voltunk, ezért desszerten nem is gondolkodtunk, de van brownie, sajttorta, muffin és panna cotta. Emellé ihattok egy kávét vagy egy cappuccinot levezetésnek. 

Mindent egybe vetve nagyon tetszett a hely, a személyzet is segítőkész, barátságos és kedves volt, minden idióta kérdésünkre válaszoltak. Kicsit kettős érzésünk volt a halételek, a sültkrumpli és a papírdobozok miatt, mintha egy balatoni strandon fogyasztanánk a drágán megvett hekket, amit egy mogorva néni szolgál fel. Azonban az étel és a kiszolgálás minősége nem ezt tükrözte, hanem mégis inkább olyan volt az egész, mintha egy mediterrán tengerparton jó társaságban néznénk a szörfösöket, és közben a frissen kifogott halakat ennénk.
Az árakról annyit, hogy nem olcsó, de nem is egy éttermi fogás ára. Aki szereti a halat, és jól elkészített halat szeretne enni, annak megéri!

Azt még meg kell említenünk, hogy általában nem szeretik, ha fényképezünk. Próbáltunk egy normális profilképet csinálni, hogy kicsit jobban megismerjetek minket, és hát csak kiszúrta a szemét a (talán) tulajdonosnak, és elindult felénk. Mindhárman azt hittük majd jól megmondja, hogy ne használjuk a gépet, ehelyett tudjátok mi történt??? :D Mondta az Úr, hogy a bejárat melletti üvegnél lehet fotózkodni, tudjátok van egy olyan szkafanderes figura, ahova berakhatod a fejed, és olyan mintha te lennél. Na, hát Mutyról sikerült egy ilyen képet csinálni, ezért ezt meg is mutatjuk nektek :D Szerintünk elég jó lett! Hamarosan új kalanddal jelentkezünk, addig is jó olvasást! 






Üdv és Viszlát: 
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése