2014. január 13., hétfő

4. kaland - BakRman

Mivel a Bors-ban nem tudtunk leülni, úgy döntöttünk, hogy pihenésképp levezetjük a napot egy kis desszerttel. Egy, már bevált helyre mentünk, a BakRman pékség és kávézóba, ami szintén a Károly körúton található nem messze a Pasta Manufaktura-tól.  

Ezt a helyet teljesen véletlenül találtuk. Még ősszel sétáltunk a körúton, mikor megláttunk egy táblát, hogy 18 óra után minden pékáru féláron kapható a 19 órai zárásig. Több szempontból is jó ötlet a Happy Hour, egyrészt nem marad meg annyi étel nap végére, másrészt így több vendég is bejön az utolsó órában, hiszen az akciókat mindenki szereti. 

A hely
A kávézó védjegye a narancssárga, bordó, zöld és türkiz csíkozás a falakon, valamint az emblémában, a világítás pedig színes és hangulatos, de semmi giccs. Kényelmes bőr székek és 2-4 fős asztalok vannak, + egy cuki box is, ami sajnos foglalt volt éppen, pedig azt néztük ki. Természetesen mikor bementünk, csak az az egy box volt foglalt, de miután leültünk... a szokásos dolog történt...nincs hozzáfűznivalónk, tudjuk miért... :D Jah, ami nagyon pozitív, főleg a lányoknak, akik előszeretettel szeretnek mindenhol mosdóba menni, hogy VAN mosdó.
Egy külföldi, már középkorú úriember szerette volna meglátogatni a mosdót, de sajnos nem jutott be, mert "zárva" volt. Kétszer visszament a pultos lányhoz, hogy nem tud bemenni. Már az első próbálkozása után fogtuk a fejünket. 3 nyelven van kiírva, hogy TOLNI! (PUSH; DRÜCKEN....) ráadásul szem magasságban, nagy betűkkel, nyilván ő fordítva próbálkozott... Egy kis idővel később a boxos társaságból szintén egy külföldi lány kísérelte meg a bemenetelt, de neki sem sikerült, mert ő is húzta... meg is ijedt, hátha van benn valaki. Szóval nem a hely hibája, ők mindenre felhívták a figyelmet, az biztos!!!

A döntés
Sok finomság volt még a nap végén is terítéken: fánkok, muffinok, mindenféle péksütemény, különböző szendvicsek friss alapanyagokból, egyéb kóser és kalóriacsökkentett áruk, de mi ugye maradtunk a sütikénél. Választásunk egy karamellás muffinra, egy banános-csokireszelékes és egy csokis fánkra esett, amit megkoronáztunk egy Latte machiatoval és egy mályvacukros forró csokival.
Ez a forró csoki ötletes, cuki és még finom is. :D Egy pálcikára volt rászúrva egy muffin alakú csokitömb és egy mályvacukor. Leírás is volt hozzá, miből készült a csokoládé, még akár ajándékba is lehet adni. Kaptunk hozzá egy pohár forró habos tejet, és a pálcikával kevergetve vált forró csokivá a tej. Próbáltuk meghatározni, mire hasonlít a kinézete, mikor ráragadt az átlátszó pohárka oldalára. Csak annyit mondunk,  hogy cicapofon.... aki tudja az érti, aki nem, nem akarjuk elvenni a kedvét a csoki kipróbálásától. A latte-t nem lehet elrontani, az mindig szép és finom, mármint annak, aki szereti a kávé ízét.

A karamellás muffin tésztájában is lehetett érezni a karamellás ízt, nem csak a darabkákon. Biztos sokan ismeritek a Princess pékségben kapható muffinokat. Na ez annál jobb volt!!! És azért azok sem utolsók. A fánkok nap végére azt gondolnánk kiszáradnak, és megkeményednek, de ezek finom puhák voltak, és az a banán íz... nyami :P

Miután legyűrtük a már amúgy is tele pocakunkba a sütiket, nem volt kedvünk elindulni, kényelmesen üldögéltünk. Sokat beszélgettünk, jegyzeteltünk, mit is írhatnánk le nektek. Jó pont, hogy elvileg 19.00 kor zár a hely, azonban senki nem lett kitessékelve pontban 7kor. 


Nyugodt csendes hely, hiába van a kiskörút mellett. Ezt a kávézót mindenképp ajánljuk nem csak első randira, hanem csajpartira is bármikor! (Fiúk, azért az első randin ne 18 óra után menjetek, mert a lányok levonják a következtetéseket).


Üdv és Viszlát: 
Tutyi és Mutyi

2 megjegyzés:

  1. szerintem az árak kicsit magasak, de hasonló árkategória mint a többi pékség, 18.00 után pedig abszolút megéri, hiszen minden féláron van! ;)

    VálaszTörlés