2014. január 5., vasárnap

3. Kaland - Bors GasztroBár


Az új évet mi mással is kezdhettük volna, minthogy elmentünk egy kis hami túrára. A hamburgerezés most kimaradt, az ünnepek után lájtosabb vizekre eveztünk... ezért csak levest és bagettet fogyasztottunk. Elég hamar sikerült olyan levesezőt találnunk, ahol még nem jártunk, ugyanis rengeteg lett belőlük az elmúlt időszakban. Szóval az első blogos levesezésünket a Bors GasztroBárban ejtettük meg.

A hely

A helyről annyit, hogy az Astoria és a Blaha között helyezkedik el, a Kazinczy utca 10. szám alatt (aki még nem járt volna ott). :) Kívülről kedves kis helynek tűnik, belülről sem okozott csalódást. A bár előtt található a Bors Mobil, ami asztalként funkcionál - Place your food feliratokkal ellátva, eléggé ötletes húzás. :) Maga a bár eléggé kicsi, különálló asztalok nincsenek, a fal mellett végig pult van, ahol bárszékeken ülve lehet fogyasztani. Természetesen megint akkor lett full tele a hely, amikor bementünk, és tök üres miután eljöttünk. :) A helyet tágítják a falakon lévő óriás tükrök. 
A tükör feletti táblákon láthatjuk a sokféle rendkívül jól hangzó fantázia nevekkel ellátott finomságokat, illetve a túloldalon lévő munkaállomás feletti táblán a leveseket. A táblákon lévő feliratok itt is krétával íródtak, a betűk színesek, játékosak. A falakon megtalálhatók más levesezők papírpoharai is, ebből merítettünk pár ötletet a továbbiakra vonatkozóan. :) De ezt majd később áruljuk el.

A borsos fiúk rendkívül kedvesek. Tök jó volt, hogy amikor megvettük a menünket, megkérdezték a nevünket, és amikor elkészült a hamink, a nevünkön szólítva adták oda. Így még jobban esett! Újévi ajándékként kaptunk egy eurot (csoki) is, reméljük tényleg szerencsét fog hozni. :) A leves fogyasztása közben vettük észre, hogy az egyik borsos fiú egyenruhájának a hátulján az alábbi felirat volt: "Baguette, én vagyok az apád!" :D Az is eléggé jó benyomást keltett bennünk, hogy a szemünk láttára készültek az ételek. Az egyik srác úgy vágta a zöldséget, ahogy azt élőben még sosem láttuk, csak a filmekben. A tűzhelyen lévő hatalmas fazékban akkora botmixer volt, mint egy aknavető. Sürgött-forgott mindenki. A rendelést a főzőrészleg feletti sávra mágnessel rögzítették, egy percre Gordon Ramsay konyhájában éreztük magunkat. :) 

A döntés
A leves kiválasztása nem okozott egyikőnk számára sem gondot, mivel lencsét, malacot már nem nagyon akartunk enni a szilveszteri adag után, így mindketten a karamellás-francia mustáros csirkeragulevest választottuk. A sok ember ellenére hamar megkaptuk őket. A leves eléggé sűrű volt, nem sajnálták a belevalót. Tele volt zöldségekkel, szépen karamellizált csirkedarabokkal. Finom volt. :) Tésztát nem akartunk enni másodiknak, mert abból már kicsit sok(k) volt, meg ugye a karácsony eléggé leterhelte a pocakunkat, így a kisebb grillezett bagettekre esett a választásunk, amik azonban komoly fejtörést okoztak. Ugyanis annyira szupi összeállítások voltak, hogy eléggé hosszasan töprengtünk azon, hogy melyik is lenne a legtökéletesebb számunkra. Mivel kb. 5nm hely volt 8 emberre abban a pillanatban és hideg sem volt a meleg leves és az időjárás miatt, még nehezebb volt a gyors választás. Ezek után arra jutottunk, hogy kipróbáljuk a Thai Massage-t (bal) és a French Lady-t (jobb).
A masszázsban zöld curry, friss koriander, és csirkemell volt. A bagett ropogott, az egész pedig nagyon friss, pikáns, csípős volt, de nem olyan erős, mint egy "erőspista", hanem érdekesen, kellemesen pikáns volt. A francia hölgyről ódákat tudnánk zengeni. Málnás lilahagymalekvár, fűszeres edami sajt, csirkemell finom frissen grillezett bagettben. Kell ennél több?? Mielőtt rosszul lennétek a málnás lilahagymalekvár hallatán, minden kételyt eloszlatva azt kell mondanunk, hogy rendkívül finom volt, sem túl édes, sem túl hagymás. Iszonyatosan jó párosítás volt a lekvár és a sajt kettőse. 
Mondanom sem kell, hogy egyik szendvics finomabb volt, mint a másik, az egyik finom, friss zöld volt a másik pedig maga a mennyország. Végre egy olyan kulináris élmény ért bennünket, ami teljesen új volt számunkra és egyszerűen kifogástalan. :D
A konklúzió
Bármikor érdemes ide eljönni, biztosan rendkívüli fogásokban lehet részünk (csak pozitív értelemben). A menü elég jó áron kapható. A normál bagett mérete akkora, hogy bőven jóllakunk vele, ha menüben választjuk. Leves, tészta, grillezett bagettek mellett hidegen és melegen fogyasztható szörpöket, desszerteket, illetve BorsFröccsöt is kaphatunk. Bárkinek ajánljuk, aki szereti az érdekes, különleges ízek harmóniáját. Az egyetlen negatívum, hogy tényleg kicsi a hely, így inkább elvitelre érdemes kérnünk az elemózsiát, főleg ha a hely előtti Bors Mobil is telített. Ebéd időben nem érdemes felkeresni a bárt.  ;)

Üdv és viszlát:
Tutyi és Mutyi

ui.: Mutyi szombati ebédjét is a Borsban fogyasztja, ugyanis nem tud ellenállni a Deer Durr nevű - vörösboros szarvasraguval, erdei gyümölcsökkel, tejszínes vadgombával és szarvasgombaolajjal készült gourmet grillezett bagettnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése