2015. december 24., csütörtök

40. kaland - Kolbice

A tavaszi-nyári káosz után egy munkahely váltáson is átestem, így még inkább fontosabbak lettek a közös evések, hogy a Szánköztársaság fennmaradhasson, és természetesen, hogy Mutyival is több időt tudjunk egymással tölteni, mert mostantól nem leszünk napi kapcsolatban. Ezért kivettünk mindketten egy szabadnapot, és a Hold utcai piacon lévő Kolbicében ebédeltünk egy "könnyedet". 
A Kolbice már három helyen is megtalálható, az említett piacon, a Fővám téri vásárcsarnokban, illetve a Dohány utcában (ezt később az újdonsült férjemmel látogattam meg). Itt a piacon van pár bárszék és magas asztal IKEA módra.  
Három fajta kenyértölcsérből választhattok: szezám-lenmagos, teljes kiőrlésű chia magos vagy prebiotikus, ezekbe  szabadon választhattok bármit a kínálatból: saját készítésű bajor és magyaros mini kolbászt, 4 fajta ingyenesen választható szószt és extra feltéteket mint például bacon, sajtszósz, bajor káposzta, pirított hagyma, és mindezek mellé sült krumplit. 
Mindketten egy sajtszószos pirított hagymás kombót kértünk különböző szószokkal. A tölcséreken kívül már két fajta "Kobu" is van, vagyis kolbász hamburger: szürke marhából vagy lazacból. 

 
A kolbászok kellemesen fűszeresek és roppanósak voltak, frissen grillezték nekünk őket, illetve a kenyértölcséreket is sütőben melegítették a rendelésünket követően. Egy pici várakozás után praktikus tálcán kaptuk a finomságokat, és egy fa pálcikát is a kolbászok kiásásához. Beláttuk hogy anélkül nehéz lett volna elfogyasztani a monstrumot, és a tölcsérben lévő sajtszószba mártogatni a kolbászokat. Szerencsére semmin nem spróroltak, kellően jól laktunk és minden nagyon finom volt.
Későbbi Dohány utcai látogatásunkkor Andris megbirkózott egy szürke marhából készült kolbászos burgerrel, ami ruccolával, BBQ szósszal füstölt sajttal és chedarral volt megpakolva, én pedig kipróbáltam a prebiotikus kenyértölcsért, a korábbihoz hasonló sajtszósszal és pirított hagymával. Amíg várakoztunk, kaptunk grátisz chipset BBQ szósszal és innivalót, ami nagyon pozitív volt, pedig egyáltalán nem kellett sokat várni. A kiszolgálás itt is nagyszerű volt, a kedves fiatalember minden tudnivalót megosztott velünk, segített a választásban. Az utánunk jövők pirított hagymát kaptak ajándékba a kolbicéjükre. Ha ebbe a Kolbicébe látogattok, számoljatok azzal, hogy két pici asztalka van, nem nagyon van lehetőség beülni és beszélgetni a barátokkal, inkább egy menet közbeni "hamm bekap" evésre alkalmas.
 
Az árak a kapott minőséghez képest jutányosak, megéri többször is itt enni. A klasszikus kolbice normál méretben 6 db kolbászkát tartalmaz 990 Ft-ért, a mini 3 db-ot 690 Ft-ért, az extra feltétek fejenként 100 Ft-ba kerülnek. Kérhetitek menüben is: mini klasszikus + rétes + kávé 1.190 Ft-ért, a burger pedig 1.490 Ft. 

Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

1 megjegyzés:

 1. Kedves Tutyi&Mutyi!

  Először is megköszönjük dicsérő szavaitokat! Bízunk benne, hogy a nálunk eltöltött idő a kulináris élvezeteken túl, kellemes perceket szerzett Nektek. Azon dolgozunk nap, mint nap, hogy a hozzánk betérő vendégek a kiváló minőségű ételeken túl, plusz élményekkel gazdagabban induljanak tovább. Ehhez nyújt segítséget a KOLBice márka bemutatása és az általatok is említett apró gesztusok.
  A KOLBice Dohány STR örömmel fogadja párok és kisebb társaságok látogatását, ezt szolgálja két asztalkánk - gyerkőcök és idősebbek részére - és a hosszanti irányban elhúzódó könyöklőnknél elhelyezett négy bárszékünk elhelyezése.
  Arra biztatunk mindenkit, hogy a városi rohanásban időzzön el Nálunk ;-), mert reményeink szerint a Kobe Sausages üzleteiben nem csupán egy gyors étkezési lehetőséget kaptok. Az étel, amelyet elkészítünk tele van odafigyeléssel és gondoskodással, mert a cél az, hogy Ti ne csak tele hassal, hanem pozitív impulzusokkal térjetek haza.

  KOLBice Dohány STR csapata

  VálaszTörlés