2015. január 25., vasárnap

37. kaland - Bajor Söröző

Blogunk első születésnapját nagyobb körben ünnepeltük a 11. kerületi Karinthy Frigyes út 12. szám alatt található Bajor Sörözőben. Tudnotok kell, hogy lelkiismeretesen kutatjuk Budapest különleges hamburgereit, és kisebb kihagyás után ismét pozitív hamburger élményben volt részünk, méltó Tutyi és Mutyi első szülinapjára.
A kiszemelt söröző valóban egy mindennapi, egyszerű kis bisztró, de egyszemélyes konyhájukból csoda hamburgerek kerülnek ki, mi ezekre voltunk nagyon kíváncsiak. A belső tér közepes nagyságú, kisebb társaságoknak ideális. Mivel 15-17 óra között sör akció van, a kis helyiség hamar megtelik, így mi is jó előre asztalt foglaltunk. A kedvezményt még gyorsan kihasználtuk, mialatt tanakodtunk a hamburger összeállításokon. Ki mennyire éhes alapon több méretű marha húspogácsákból választhatunk: 17, 25, 34, 51 dkg-os, illetve a vállalkozó kedvűeknek folyamatosan növekvő nagyságú hússal kell szembenézniük (a jelenlegi kihívás egy 4x40 dkg-os hússal ellátott, jól megpakolt szendvics).  Az alap hamburger marha hús + cheddar + zöldsaláta + házi szósz + paradicsom. E mellé rengeteg feltétet kérhettek + 100 Ft-ért (bacon, jalapeno, tojás, BBQ, kéksajt, ementáli, pirított hagyma stb.), illetve a menühöz még egy bögrényi steak burgonya is jár. A Heinz ketchup pedig mindenki számára ingyen elérhető a pulton. És akkor következzenek szendvics kombinációk:

Baloghszán 17 dkg-os húspogácsával plusz baconnel és pirított hagymával kérte az alap hambit. Szán véleménye szerint brutál volt, de azért le tudta gyűrni. A bacon örök kedvenc, kellemes sós ízt ad, de pirított hagymából többet is el tudott volna fogadni. Ahogy később olvashatjátok, a mellé kapott steak krumpliról megoszlottak a vélemények. Az elgondolás mindenesetre nem rossz, egy kicsit több fűszer és még 2 perc sütés után tökéletes lett volna. A zsemle belső részét pirítva kaptuk, ami jól egyensúlyozta a szaftos húst, összeértek az ízek.

Jániszán burgere
Jániszán a 17 dkg-os husi mellé bacont és jalapeno paprikát kért, remélve, hogy pikáns lesz, nem fog annyira csípni. Ő 2x10 pontot adott kiszemeltjére. A tökéletesen sütött húspogácsát "nem volt száraz, de nem is volt átsütve" kijelentéssel jellemezte, de mi értettük :) A krumplin szerinte is lehetett volna még egy kis fűszer. A házi szósz is finom volt, nem sajnálták a szendvicsből. És majdnem kifogott rajta a fenti képen látható torony, de végül eltűnt minden.
Mutyi burgere és a Manópár
Mutyesz 17 dkg-os marhát, hozzá BBQ szószt és bacont kért, az édes és sós harmónia eléréséhez. A zsemle fojtósnak tűnt első pillantásra, de valójában omlós és levegős volt. A "barbacue a legjobb dolog a világon", a hús pedig kívül kérges, belül rózsaszín, ahogy annak lennie kell és ahogy szeretjük!
Tutyi burgere
Tutyi és párja, Andris első elhatározásra egy hamburgert szeretett volna rendelni együtt, amit érkezésünk után le is adtak: 17 dkg húspogi, bacon, jalapeno és pirított hagyma. A sok várakozás közepette Andris mégis megéhezett, ezt a problémát egy újabb rendeléssel orvosolta. Ahol csak lehet, Tutyesz kér a hamburgerébe bacont, nála ez az alap hozzávaló, ha hambiról van szó. A hús itt is az elvárásainknak megfelelően volt elkészítve, a sok házi szósz és a puha húspogácsa miatt könnyen és gyorsan elfogyott, viszont Baloghszánhoz hasonlóan itt sem találtunk túl sok pirított hagymát. A krumpli pedig a ketchuppel szuper volt.

Andris sportoló lévén szinte mindig rengeteget eszik! Most sem fogta vissza magát... 34 dkg hús, jalapeno és bacon került a pirított zsemlék közé. A korábbi véleményekhez csak egyetértően csatlakozott, túl jól is lakott, mert hagyott egy kicsit a végére, amit Tutty lelkesen eltüntetett jó asszony módjára.

Andris burger
A későn érkező Bolygolandusz és Milán ugyanazt az összeállítást kérték az egyszerűség kedvéért. Ha gyorsan döntenek, gyorsan jön az étek. A már jól bevált 17 dkg-os husi, BBQ szósz, pirított hagyma, ementáli sajt és bacon. Ők is elégedetten hümmögtek evés közben, Bolyhoskánk enélkül már nem is tudna enni. 
Bolygli és Milán burgere


A bucik ára mai hambi viszonylatban átlagosnak mondható. Ezek a finomságok megérik, hogy kiadjuk rá az 1.300 Ft-ot, ami az alapburit, a hozzá járó kiadós steak burgonyát jelentei, a plusz feltétek pedig 100 Ft-ba kerülnek. 
A különböző kézműves sörök 600 Ft-tól kaphatóak, az akciós literes sör pedig 15-17-ig 410 Ft. Azonnal foglaljatok asztalt, és vigyetek szalvétát! 
Üdv és Viszlát:
Tutyi és Mutyi

1 megjegyzés:

  1. A feltétek nem 100 forintba, hanem 150 be kerülnek. Amúgy minden más igaz a posztban

    VálaszTörlés