2014. november 16., vasárnap

35. kaland - Semmi Extra

Legutóbbi látogatásunk tényleg kalandosan indult, mert eredetileg máshova szerettünk volna menni. A Bartók Béla úton sétálva elértünk a Semmi Extrához. Mikor megérkeztünk, úgy tűnt nincs szabad hely, és végül éhesen megyünk haza, de Tutyi jó szemének hála, találtunk egy üres asztalt. Ha a bejegyzés olvasása után úgy döntenétek, ellátogattok ide, mindenképp foglaljatok asztalt vacsi időben, mert lehet nem lesz olyan szerencsétek, mint nekünk. Az utcáról egy kisebb helynek tűnik, ahol a nyitott konyha és pár asztal látszik, de ahogy bemegyünk, egy lépcső vezet le egy hangulatos, fél-sötét teremhez, melyben régi hatású mozi fotelek biztosították a kényelmes evést.  Bizakodva kezdtük olvasni az étlapot, ami elég ínycsiklandozó volt. 

Ismételten hamburgerre éheztünk, így mindenki azt választott. Na de részletesen:
Kacsaburger fűszeres hasábbal
Jániszán egy erdei gyümis fanyar sört kért, hogy jobban csússzon a mellé rendelt kacsaburger (15 dkg-os kacsahúspogácsa, rozmaringos konfitált pecsenyekacsamáj,   kecskesajt, lilahagyma lekvár, sült paprika, zöld saláta, fokhagymás tejföl) és mivel menüben kértük, választható köretként fűszeres hasábot választott kétféle mártogatóssal. Már bevett szokás nálunk, hogy evés közben kommentáljuk mit érzünk, majd a vacsora befejeztével megkérdezünk mindenkit, mi a véleménye az elfogyasztott ételről, ezeket pedig lejegyzeteljük további felhasználásra. Nos Jánisz véleménye szerint a kacsamáj száraz volt, a húspogácsa pedig sótlan. A paprika, kecskesajt és a lilahagyma lekvár együtt jó kombináció volt, de minden együtt kicsit töményre sikerült. 
BBQ burgerek
Mi, Tutyi és Mutyi egységesen a BBQ jalapeno-s hamburgert választottuk, de Mutyi nem szereti a csípőset, ezért lilahagyma lekvárral kérte (15 dkg-os marhahúspogácsa, sült bacon, cheddar, jalapeno/lilahagyma lekvár, zöldsaláta, házi BBQ mártás). Mi is menüben kértük a hambikat fűszeres hasábbal. Tutyi a leírtak fojtására egy jaffa szörpöt, míg Mutyi egy csapolt cidert ivott. 
Tutyinak is sótlan volt a husi, jalapeno-t pedig nem is érzett benne, illetve a BBQ szósz sima paradicsomszószként hatott, de szerencsére finom volt és sok volt belőle, mivel a buci elég fojtós és furcsa ízű volt, mint az élesztő. A fűszeres hasábburgonyáról mind hasonló véleménnyel voltunk, nem arra számítottunk, mint amit kaptunk. Frissnek nem mondható, olajban úszó, krumplira nem túlzottan emlékeztető köretet hoztak ki. A többiekével ellentétben Mutyi húspogácsája közepesen átsütött volt, a BBQ - paradicsomszósz háziasnak mondható, de inkább íztelen. Számára nem voltak kimagasló ízek, egyedül a bacon dobta fel a szendvicsét.      

 Bolyglee és legújabb tagunk, Kicsi pedig fejenként egy sajtburger mellett döntött (15 dkg-os marhahúspogácsa, cheddar, pirított lilahagyma, savanyú ubi, pari kari, zöldsali, házi mustár és pari szósz), és mint egy szerelmes pár, közösen ittak egy banános-almás turmixot szívószállal.
Itt is egyöntetű volt a lányok véleménye, a hús sótlan és tömény (túlsütött), a pirított hagyma nem pirított, savanyú uborkával csak egyikük találkozott, és a buci nagy és nehezen ehető volt, kicsit több szósszal jobban csúszott volna. Az egyedüli, ami tényleg pozitív volt számukra, az a tökmag a zsemle tetején. 
Sajtburgerek
 
Falatok
Sajnos azt kell mondanunk, sok érv szól amellett, hogy többet ne jöjjünk ide, mint például az asztalokkal egy térben lévő nyitott konyha, ahonnan égett olaj szag terjengett. Azonban pozitívumként meg kell jegyeznünk, hogy a kiszolgáló fiúk kedvesek, és kutyussal is betérhettek. Az árak átlagosak, nagyjából minden hamburgeresnél ilyen árakon kaphatjuk a szendvicseket (950-1490 Ft között - menü vagy nem menü alapon), de persze nem csak hambit ehettek, hanem kaphattok még tortillákat, vasalt szendvicseket, tésztákat, salátákat, desszerteket.

A kinézetet tekintve a látszat csal, ízre viszont tényleg semmi extra.

Üdv és viszlát:
Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése