2014. szeptember 25., csütörtök

32. kaland - Butcher's Kitchen

Józsimanót egy szuper titkos randira invitáltam, ugyanis mi jobbat lehetne csinálni hétvégén Budapesten, minthogy felfedezzünk egy újabb szupi kajálós helyet. Már napok óta kitaláltam, hogy pastramit szeretnék enni, szerencsére olyan fejlett az internet, hogy pikk-pakk kiderült Pesten hol lehet a legjobb pastramikat kapni. Így jött, hogy ebédeljünk a Klauzál utcai Butcher's Kitchenben. 

A helyet romkocsmák düledező falai veszik körül, nem túl szívderítő a környék, azonban hentesék letisztult formákkal várják az odalátogatókat. A kajáldában csak az ablak köré lehet ülni olyan, mintha a kirakatban ennénk. :D De nyáron az utca felőli részt telepakolják kis fehér-piros csíkos asztalkákkal, és székekkel. Szerencsére voltak nagy napernyők is, mert amikor mi voltunk akkor egy kicsit szemerkélt az eső és így nem áztunk meg. Szóval mindenhol fehér, piros és fekete színekkel találkozunk. Tök jól néz ki, hogy amint belépünk az ajtón szemben a falon fel vannak sorolva a szendvicsek, összetételük és áruk menüben vagy simán. 

Józsimanónak is megtetszett a pastrami, így nehéz volt eldönteni, hogy mi legyen a második szendvics, de végül másodiknak egy porchetta mellett döntöttünk, amit egyáltalán nem bántunk meg. :)


bal: prochetta
jobb: pastrami
De hogy mi is a pastrami és a porchetta? Az előbbi Amerikába vándorló román és litván zsidók hozadéka. A pastrami nem maga a szendvics, hanem a hús részt jelöli, ami fűszeres sóban érlelt, füstölt, gőzölt marhaszegy (ami a század elején az egyik legolcsóbb hús volt). A szendvics lényege, hogy két vékony kenyér szelet közé rengeteg szelet húst tesznek. A porchetta (porketta) olasz eredetű étel, a szendvicsbe fűszerekkel meghintett, kicsontozott, lassú tűzön sült sertésszeleteket raknak. 

Hamarosan meg is érkeztek a szendvicseink, amiket menüben kértünk bodza szörppel. 
A tálalás halál egyszerű: fadeszkákon kapjuk a burgonyával, uborkával körített jól megtömött szendókat; evőeszköz nulla.

Tök jó ötlet, hogy alapból félbevágva szervírozzák a nyamiságokat, így nem kellett azzal szenvednünk, hogy kettévágjuk, főleg úgy hogy nem kaptunk hozzá segédeszközt. 

A porchettában fokhagymás majonéz, dijoni mustár, karamellizált hagyma, jalapeno paprika és füstölt sajt fogja közre a sült malachúst. A zsemle pedig egy jóféle ciabattához hasonlít. Az összhatás egy könnyed orgazmus. Tágra nyílt szemekkel tömtük magunkba. A karamellizált hagyma és a többi összetevő érezhető, de szerencsére egyik sem emelkedik ki a tömegből, így a szaftos, iszonyatosan jól fűszerezett disznóhús marad a hangsúlyos.

porchetta
A pastramiban dijoni mustáros öntet, coleslaw saláta és kovászos uborka fogja közre a melegen füstölt marhahúst. Azt gondolná az ember, hogy amennyi plusz dolog van a hús mellett lehetetlen, hogy ne tocsogjon az egész szendvics, azonban a végére eléggé száraz lett a dolog. A húson kívül a dijoni mustár volt még meghatározó íz ügyben. A szárazságtól eltekintve egy elég jól összerakott szendvicsről van szó, nagyon jó ízvilággal. 
pastrami
Megemlíteném, hogy a sültkrumpli érezhetően nem mirelit és csúcsszuper, viszont a deszkán kínált ecetes ubit lecserélhetnék egy kicsit ízesebbre. 

Szóval szendvicseztünk egy bazi jót a Butcher's Kitchenben, aki különlegesebb szendvicsekre vágyik, és nem bagettre annak mindenképpen ajánljuk, vega részleg is van, illetve házi készítésű tészták, levesek és különböző desszertek. Mi egyszerűen imádtuk a porchettát, az egyik legjobb szendvics, amit eddig ettünk, próbáljátok ki Ti is!!! 



Üdv és viszlát:
Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése