2013. december 26., csütörtök

1. kaland - Pasta Manufaktura


Végre itt az első bejegyzésünk, illetve evésünk, amit megosztunk veletek.


Munka után az Astoria és a Deák tér között bolyongtunk éhesen. Már régen kinéztük magunknak a Pasta Manufaktúrát (Károly krt. 11.), úgyhogy ideje volt ténylegesen kipróbálni. Hétköznap délután lévén nem túl sokan voltak a tésztázóban, ám miután beültünk egészen megtelt. Mintha tudták volna kik vagyunk, jöttek utánunk (nyilván..:D).


A hely első ránézésre nagyon jól nézett ki, és a következő ránézésekre is: minimál dizájn, visszaköszön egy csomó helyen a tészta motívum (csillár); fekete alapon fehér betűkkel írt menüsor (ami amúgy is nagyon menő mostanában, és nekünk személy szerint baromira bejön), plakátok a falakon - let's help together; újratöltős italpult; többféle választék a jól látható pult feletti étlapon (saláta, leves, tészta) és mindemellett van ingyen wifi (manapság ez életmentő); és újságok az asztalon, így nemcsak csoportos bandázáshoz jó  hely, hanem egyszemélyes vacsihoz is kiváló. Az egyszemélyes kis boxok nagyon cukik, de mi ketten ültünk oda, csak mert jól nézett ki (de nyilván nem fértünk el, szóval inkább ne próbáljátok ki :D).


Több fajta alaptészta közül lehet választani, mint például a spagetti, kagyló, penne, és farfalle. Ezen kívül azt is ki lehetett választani, hogy durumot kérsz, teljes kiőrlésűt vagy gluténmenteset. Ehhez még van 5-6 féle szósz is. Mivel eléggé bizonytalanok voltunk a többféle választási lehetőség miatt, a Fiú (aki mellesleg eléggé cuki volt) segített dönteni a jól hangzó tészták és feltétek közül. Tutykónak eléggé könnyen ment a döntéshozatal, Mutyi döntésképtelen volt, de a Fiú segített dönteni és pár perc múlva már vihettük is a kis tálcákon lévő forró finomságokat a kinézett helyünkre. Eléggé hamar elkészültek a tészták, meglepő volt. :D

Tutykó friss pestos teljes kiőrlésű pennét evett parmezánnal és házi készítésű málnaszörppel (a magok voltak a bizonyítékok, hogy valóban házi volt), Mutyesz pedig erdei gombás durum kagylótésztát falt feltétnek friss petrezselymmel és mindezt házi körte szörppel szomjoltotta. Mindkét fogás esetén hiányzott a hús (nem volt lehetőség extra feltétre), nem volt túl sok dolog a tésztákon (ami lehet, hogy csak a mi kényszerképzetünk miatt van, de akkor sem volt túl sok minden a tésztákon!).

A fő problémánk a tésztával volt: látszólag íncsiklandozóan nézett ki, ám mikor ettük ráragadt a fogunkra, és olyan volt mintha a külseje túlfőtt volna, a belseje pedig egyáltalán nem. A pesto finom friss volt, fokhagymás (első randira nem ajánljuk). Ahogy fogyott a tészta egyre több olivaolaj maradt a doboz alján és a végén már mintha csak olivás-ragadós tésztát nyamnyogtunk volna. Az erdei gomba szósz nem volt túl nagy szám, az egész kicsit ízetlen volt, de az asztalokon lévő frissen őrölt só, bors sokat lendített rajta. A szörpök nagyon finomak voltak, nem úgy mint a bolti "Ági" szörp, igazi körte és málna ízük volt, semmi kamu. :)Összegzésül: Ha menüt kérsz, újratöltheted a poharad (szörp, kávégép, fröccsautomata). Széles választék. Vegáknak, gluténallergiásoknak kimondottan ajánljuk (bár a Fiú nem túl sok jóval kecsegtett a glutcsi mentes tésztával kapcsolatban, azért szerintem egy próbát megér). Közepes árkategória, azonban ennyi pénzért már ettünk jobb tésztát is, amiről bővebben majd egy másik bejegyzésben fogunk beszámolni. ;)


Üdv és viszlát: Tutyi és Mutyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése